Piskótához:
8 tojás
8 ek. kr.cukor,
7 ek. liszt
2 ek kakaópor,
1 mk. szódabikarbóna,
Három lapot sütünk.
Krémhez:
5 dl habtejszín,
20 dkg Milka fehércsoki.
35 dkg gesztenymassza,
fél ü. rumaroma.
2 kocka étcsoki. 1 ek étolaj a torta oldalára
Aki a gesztenye-pürét szereti, az ezt imádni fogja.
8 tojásból kakaós piskótát sütöttem.28cm formában.. 3 lapba vágtam.
Előző nap 4dl habtejszínt egy lábasban jól felmelegítettem (nem főztem fel), majd 20dkg Milka fehércsokit beletördeltem. Nem szabad megkeverni! Kb. 10 perc múlva -amikor elolvadt a csoki- elkevertem. Fóliát húztam rá, amit kilukasztgattam, és hideg helyre tettem. Amint kihült, beköltözött a hűtőbe. Másnap öntöttem hozzá 1dl habtejszínt (mert nagyon édes volt) robotgéppel kihabosítottam. Ekkor kivettem belőle annyit, amennyi a habrózsáknak kellett, a többihez adtam 35dkg gesztenyemasszát, fél üvegcse rumaromát.
A krémet 3 részre osztottam. 2 résszel a lapokat betöltöttem, 1 résszel bevontam.
2 kocka étcsokihoz adtam 1ek.étolajat és összeolvasztottam. A kést ebbe belemártva, körbekentem a torta oldalán a már felkent krémen. Így kaptam ezt a márványos mintát.
Végül a félretett fehércsokis habbal körbedíszítettem a torta tetejét. Csokis mazsolával, gesztenyegolyócskával és reszelt gesztenyemasszával koronáztam.
Kakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába. Krém: A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük. A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba kever...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a lisztel és tejel össze keverjük ,gőz főlőt pépet készítünk belőle.A vajat habosra turmixoljuk a porcukorral és bele kanalazzuk a kihűlt pépet.Nagyon finom kré...
Elkészítési idő:A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadar...
Elkészítési idő: