menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés -tejszínes fehércsokis torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskótához:
8 tojás
8 ek. kr.cukor,
7 ek. liszt
2 ek kakaópor,
1 mk. szódabikarbóna,
Három lapot sütünk.

Krémhez:
5 dl habtejszín,
20 dkg Milka fehércsoki.
35 dkg gesztenymassza,
fél ü. rumaroma.
2 kocka étcsoki. 1 ek étolaj a torta oldalára

Elkészítés:


Aki a gesztenye-pürét szereti, az ezt imádni fogja.
8 tojásból kakaós piskótát sütöttem.28cm formában.. 3 lapba vágtam.
Előző nap 4dl habtejszínt egy lábasban jól felmelegítettem (nem főztem fel), majd 20dkg Milka fehércsokit beletördeltem. Nem szabad megkeverni! Kb. 10 perc múlva -amikor elolvadt a csoki- elkevertem. Fóliát húztam rá, amit kilukasztgattam, és hideg helyre tettem. Amint kihült, beköltözött a hűtőbe. Másnap öntöttem hozzá 1dl habtejszínt (mert nagyon édes volt) robotgéppel kihabosítottam. Ekkor kivettem belőle annyit, amennyi a habrózsáknak kellett, a többihez adtam 35dkg gesztenyemasszát, fél üvegcse rumaromát.
A krémet 3 részre osztottam. 2 résszel a lapokat betöltöttem, 1 résszel bevontam.
2 kocka étcsokihoz adtam 1ek.étolajat és összeolvasztottam. A kést ebbe belemártva, körbekentem a torta oldalán a már felkent krémen. Így kaptam ezt a márványos mintát.
Végül a félretett fehércsokis habbal körbedíszítettem a torta tetejét. Csokis mazsolával, gesztenyegolyócskával és reszelt gesztenyemasszával koronáztam.

Gesztenyés -tejszínes fehércsokis torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Mignon torta
Mignon torta

Hagyományos módon készítünk két piskótakorongot. Mivel szép vékony korongokra van szükségünk, célszerű egyesével kisütni őket. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brutális csokikrém
Brutális csokikrém

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kávés tortakrém
Kávés tortakrém

A tejet a cukorral, a vanílíáscukorral és a liszttel összefőzzük, folyamatosan kevergetve. Sűrű masszát kell kapni, amit hagyjunk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a kávét, a kockára vá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Charlotte barackos
Charlotte barackos

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk