Piskótához:
8 tojás
8 ek. kr.cukor,
7 ek. liszt
2 ek kakaópor,
1 mk. szódabikarbóna,
Három lapot sütünk.
Krémhez:
5 dl habtejszín,
20 dkg Milka fehércsoki.
35 dkg gesztenymassza,
fél ü. rumaroma.
2 kocka étcsoki. 1 ek étolaj a torta oldalára
Aki a gesztenye-pürét szereti, az ezt imádni fogja.
8 tojásból kakaós piskótát sütöttem.28cm formában.. 3 lapba vágtam.
Előző nap 4dl habtejszínt egy lábasban jól felmelegítettem (nem főztem fel), majd 20dkg Milka fehércsokit beletördeltem. Nem szabad megkeverni! Kb. 10 perc múlva -amikor elolvadt a csoki- elkevertem. Fóliát húztam rá, amit kilukasztgattam, és hideg helyre tettem. Amint kihült, beköltözött a hűtőbe. Másnap öntöttem hozzá 1dl habtejszínt (mert nagyon édes volt) robotgéppel kihabosítottam. Ekkor kivettem belőle annyit, amennyi a habrózsáknak kellett, a többihez adtam 35dkg gesztenyemasszát, fél üvegcse rumaromát.
A krémet 3 részre osztottam. 2 résszel a lapokat betöltöttem, 1 résszel bevontam.
2 kocka étcsokihoz adtam 1ek.étolajat és összeolvasztottam. A kést ebbe belemártva, körbekentem a torta oldalán a már felkent krémen. Így kaptam ezt a márványos mintát.
Végül a félretett fehércsokis habbal körbedíszítettem a torta tetejét. Csokis mazsolával, gesztenyegolyócskával és reszelt gesztenyemasszával koronáztam.
A csokoládét felolvasztjuk, picit hagyjuk hűlni és belekeverjük a krémsajtot, majd a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a csokis masszával összedolgozzuk. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját egy kanállal összetörjük, majd a habba forgatjuk. A sárgáját a habbal elkeverjük, majd a lisztet is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához időnként megrázogatva pirítsd meg a mogyorót (ilyen keveset szendvicsgrillen is lehet), vágd kockákra és párold meg az almát. A liszteket, sót, szódabikarbónát mérd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű