18cm-s tortaformához.
3 db tojás,
3 ek kr, cukor,
3 ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna,
Krém:
0,5kg magozott meggy,
3 dl meggylé
1 cs. vaníliapuding,
4-5 ek. kr.cukor / ízlés szerint, ki milyen édesen szereti, lehet több cukor is/
kevés őrölt fahéj,
4dl habtejszín,
4 ek. cukor a tejszínbe, / Hulalába nem kell, vagy csak nagyon kevés/
1cs. habfixáló.
Díszítés:
3,5dl habtejszín
2cs. habfixáló
3-5 ek. cukor
Kakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába.
Krém:
A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük.
A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A tejszínhabot és a meggyes tölteléket külön-külön habzsákba tesszük. A tortalapot visszatesszük a formába, majd felválltva /tejszín-meggy-tejszín-meggy/,körkörösen töltsük meg a lapokat. Ezután vegyük ki a formából.
A bevonáshoz verjük fel a tejszínt a fixálóval és vonjuk be vele a tortát.
Díszítsük. Hűtőben hagyjuk legalább fél napot, de legjobb ha egy éjszakát áll.
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsoki...
Elkészítési idő:A sütőt melegítsd elő 180ºC-ra, egy csatos tortaformát (26 cm átmérőjű, vagy hasonló űrtartalmú) pedig vajazz ki. A lisztet szitáld át a sütőporral és a szódabikarbónval, majd keve...
Elkészítési idő: