18cm-s tortaformához.
3 db tojás,
3 ek kr, cukor,
3 ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna,
Krém:
0,5kg magozott meggy,
3 dl meggylé
1 cs. vaníliapuding,
4-5 ek. kr.cukor / ízlés szerint, ki milyen édesen szereti, lehet több cukor is/
kevés őrölt fahéj,
4dl habtejszín,
4 ek. cukor a tejszínbe, / Hulalába nem kell, vagy csak nagyon kevés/
1cs. habfixáló.
Díszítés:
3,5dl habtejszín
2cs. habfixáló
3-5 ek. cukor
Kakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába.
Krém:
A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük.
A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A tejszínhabot és a meggyes tölteléket külön-külön habzsákba tesszük. A tortalapot visszatesszük a formába, majd felválltva /tejszín-meggy-tejszín-meggy/,körkörösen töltsük meg a lapokat. Ezután vegyük ki a formából.
A bevonáshoz verjük fel a tejszínt a fixálóval és vonjuk be vele a tortát.
Díszítsük. Hűtőben hagyjuk legalább fél napot, de legjobb ha egy éjszakát áll.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a likőrt, és kikeverjük. A lisztet elegyítjük a sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral, ezután a tojásos k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarint felolvasztjuk a kekszmorzsával összegyúrjuk és egy tortaformába nyomkodjuk Tojássárgáját a cukrokkal és olvasztott vajjal habosra keverünk, hozzákeverjük a túrót. A zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, előbbibe öntsd a cukrot. Egy habverő vagy konyhai robotgép segítségével habosítsd addig a tojások sárgá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbár verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olajat, a vizet, majd a lisztet és a kakaóport is. Az elkészült felvert masszát sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes