18cm-s tortaformához.
3 db tojás,
3 ek kr, cukor,
3 ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna,
Krém:
0,5kg magozott meggy,
3 dl meggylé
1 cs. vaníliapuding,
4-5 ek. kr.cukor / ízlés szerint, ki milyen édesen szereti, lehet több cukor is/
kevés őrölt fahéj,
4dl habtejszín,
4 ek. cukor a tejszínbe, / Hulalába nem kell, vagy csak nagyon kevés/
1cs. habfixáló.
Díszítés:
3,5dl habtejszín
2cs. habfixáló
3-5 ek. cukor
Kakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába.
Krém:
A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük.
A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A tejszínhabot és a meggyes tölteléket külön-külön habzsákba tesszük. A tortalapot visszatesszük a formába, majd felválltva /tejszín-meggy-tejszín-meggy/,körkörösen töltsük meg a lapokat. Ezután vegyük ki a formából.
A bevonáshoz verjük fel a tejszínt a fixálóval és vonjuk be vele a tortát.
Díszítsük. Hűtőben hagyjuk legalább fél napot, de legjobb ha egy éjszakát áll.
A tojásfehérjéből lágy habot verünk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A lisztet hozzászitáljuk, a darált mákot beleszórjuk a tojásfehérje habb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába belekeverjük a 6 kanál cukrot és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük. Belecsorgatjuk a sárgáját a fehérjébe és óvatosan összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, megsütjük a vékony piskótát és kihűtjük. 2. A hideg tejszínt habbá verjük, félretesszük. 3. A szedert leturmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy magok ne maradjanak benne. 4....
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűIgazából a rizs köretnek készült, és a hűtőben volt pár napja. Gondoltam, csinálok belőle tortát...szóval vízben főtt, csak leöntöttem a frissen főzött kókusztejjel, belekevertem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű