♥ TÉSZTA
30 dkg liszt
1 csomag (7g) sütőpor
1 tk szódabikarbóna
30 dkg cukor
csipet só
25 dkg vaj
2 ½ dl rooibos tea
3 ek kakaópor
2 tojás kissé felverve
1 ¼ dl író
1 tk vaníliakivonat
♥ MÁZ
12 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
5 ek (75 ml) író
6 dkg olvasztott vaj
A sütőt melegítsd elő 180ºC-ra, egy csatos tortaformát (26 cm átmérőjű, vagy hasonló űrtartalmú) pedig vajazz ki. A lisztet szitáld át a sütőporral és a szódabikarbónval, majd keverd el a cukorral és a sóval. A vajat, a teát és a kakóport tedd fel melegedni, majd amikor már majdnem for, vedd le a tűzről és tedd félre egy keveset hűlni. Amíg hűl, keverd össze az írót, a tojásokat és a vaníliakivonatot. A még meleg kakaós, vajas, teás keveréket add a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze, majd add hozzá a tojásos írót is. Öntsd a masszát a tortaformába, majd mehet a sütőbe kb 45 percre, vagy amíg a széle el nem válik a formától de a teteje még kicsit remegős.
Amikor a torta készen van, a formában tedd egy rácsra hűlni, és közben készítsd el a mázat: a porcukrot szitáld át a kakaóval, majd keverd el az íróval és az olvasztott vajjal. Még melegen öntsd a szintén meleg tortára, szexin lecsorog, ha leveszed a forma oldalát, de rajta is hagyhatod, akkor egy réteg lesz a tetején. Hagyd szobahőmérsékletre hűlni és tálald.
A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzórjuk a darált kekszet egy tortaforma aljába és oszlassuk el egyenletesen. Adjuk hozzá a tejszínhez a cukrot és a vaníliás cukrot és verjük kemény habbá. A joghurtot melegítsük f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot (lehet vanília, vagy tejszínízű), a 3 kanál cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a tortalapot megkenjük vele. A málnát alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, egy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű