•1 db babérlevél
•2 evőkanál olaj
•1 db paradicsom
•30 dkg Burgonya
•só, bors
•1 db zöldpaprika
•30 dkg marha vagy sertéshús
•15 dkg leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa, zeller)
•1 vöröshyagyma
•1 teáskanál piros fűszerpaprika
•1 mokkáskanál őrölt kömény
A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr, és hozzá adjuk a húst. Sózzuk, beleszórjuk a fűszereket a köményt, babérlevelet, vízzel felengedjük. Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.Amikor a hús majdnem készen van, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és azzal lassú tűzön készre főzzük. Csípőspaprikát is tehetünk bele
A karalábét, a sárgarépát, és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd a karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Elkészítés: A csirkét annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. A...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepeselkészítés A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű