menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 db babérlevél
•2 evőkanál olaj
•1 db paradicsom
•30 dkg Burgonya
•só, bors
•1 db zöldpaprika
•30 dkg marha vagy sertéshús
•15 dkg leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa, zeller)
•1 vöröshyagyma
•1 teáskanál piros fűszerpaprika
•1 mokkáskanál őrölt kömény

Elkészítés:


A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr, és hozzá adjuk a húst. Sózzuk, beleszórjuk a fűszereket a köményt, babérlevelet, vízzel felengedjük. Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.Amikor a hús majdnem készen van, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és azzal lassú tűzön készre főzzük. Csípőspaprikát is tehetünk bele

Gulyás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilonka
Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal
Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal

A karalábét, a sárgarépát, és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd a karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke hús leves
Avatar Béla Pap Kedvelnék
Csirke hús leves

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Elkészítés: A csirkét annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. A...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: valéria
Palócleves
Palócleves

elkészítés A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk