•1 db babérlevél
•2 evőkanál olaj
•1 db paradicsom
•30 dkg Burgonya
•só, bors
•1 db zöldpaprika
•30 dkg marha vagy sertéshús
•15 dkg leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa, zeller)
•1 vöröshyagyma
•1 teáskanál piros fűszerpaprika
•1 mokkáskanál őrölt kömény
A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr, és hozzá adjuk a húst. Sózzuk, beleszórjuk a fűszereket a köményt, babérlevelet, vízzel felengedjük. Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.Amikor a hús majdnem készen van, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és azzal lassú tűzön készre főzzük. Csípőspaprikát is tehetünk bele
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk. A vizet és a tejszínt a leveskockákkal felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A margarinból és a lisztből világos rántást k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a pulykanyakat leforrázzuk és leöblítjük. A nyakat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű