menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 db babérlevél
•2 evőkanál olaj
•1 db paradicsom
•30 dkg Burgonya
•só, bors
•1 db zöldpaprika
•30 dkg marha vagy sertéshús
•15 dkg leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa, zeller)
•1 vöröshyagyma
•1 teáskanál piros fűszerpaprika
•1 mokkáskanál őrölt kömény

Elkészítés:


A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr, és hozzá adjuk a húst. Sózzuk, beleszórjuk a fűszereket a köményt, babérlevelet, vízzel felengedjük. Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.Amikor a hús majdnem készen van, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és azzal lassú tűzön készre főzzük. Csípőspaprikát is tehetünk bele

Gulyás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Füstölt húsos lencseleves szilveszterre
Füstölt húsos lencseleves szilveszterre

A felforrósított zsiradékon pirítsd meg a hagymát. Ha megpirult, szórd rá a lisztet. Add hozzá a lencsét és a húskockákat. Engedd fel bőven vízzel. Ízesítsd a levet babérlevéllel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  FOKHAGYMAKRÉM-LEVES
FOKHAGYMAKRÉM-LEVES

Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt fokhagymákat (vöröshagymás-fokhagymás rántás). Feloldjuk a húsleveskockát a vízben és felöntjük vele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba lestyánnal
Csorba lestyánnal

Csorba 1: két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újházy Tyúkhúsleves
Újházy Tyúkhúsleves

A tyúkhúst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a borsot, a fokhagymát, és kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk