menu

Családireceptkönyv.hu

Három féle vaníliakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vaníliakrém 1 – Elkészítése:


1 egész tojást, 3 tojássárgáját, 70 g cukrot és 20 g keményítőlisztet jól elkeverünk. Feleresztjük 250 ml tejjel, amelybe negyed rúd vaníliát tettünk. Gőz fölé tett habüstben addig főzzük, amíg jól megsűrűsödik. Ekkor kivesszük belőle a vaníliát és hűlni tesszük. Ha kihűlt, elkeverjük 250 ml keményre vert tejszínhabbal és 3 lap feloldott zselatinnal.


Vaníliakrém 2 – Elkészítése:


2 dl nyers tejet, 150 g cukrot, 6 tojássárgáját, 10 g keményítőlisztet és negyed rúd vaníliát jól összekeverünk. Habüstben gőz fölött habverővel sűrűre verjük, kihűlés után a vaníliát kivesszük belőle, majd apránként belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat.


Vaníliakrém 3 – Elkészítése:


5 tojássárgáját simára kavarunk 150 g cukorral. Belekeverünk 1 evőkanál keményítőlisztet és ízlés szerinti vaníliás cukrot. 2 dl nyers tejjel feleresztjük és gőz fölött habverővel addig verjük, amíg a kívánt sűrűséget eléri. Kihűlés közben belekeverjük az 5 tojásfehérje kemény habját.

Három féle vaníliakrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Alpesi szelet
Alpesi szelet

Elkészítés Mind a három tésztánál a cukrot tojással kihabosítom egyformán. Az első fehér kihabosított cukros tojásos alaphoz a lisztet, sütőport és a szódát összekeverem é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska (paleo)
Somlói galuska (paleo)

Két piskótát sütünk első körben, egy barnát és egy fehéret, míg az egyik sül, elkészítjük a csokikrémet, a másik sütőidő alatt pedig szirupot főzünk és diót pirítunk. Barna piskót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés kocka (sütés nélkül)
Gesztenyés kocka (sütés nélkül)

Tészta: a gesztenyemasszát összekeverjük a rummal, belekeverjük kekszet a margarint és a cukrot. Egy közepes tepsi aljára nyomkodjuk. Erre jön a krém. A pudingot a tejben megfőzzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi csokikrém
Párizsi csokikrém

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el. Hozzákeverjük a kakaót.Majd amikor sima, bársonyos a krém és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk