Vaníliakrém 1 – Elkészítése:
1 egész tojást, 3 tojássárgáját, 70 g cukrot és 20 g keményítőlisztet jól elkeverünk. Feleresztjük 250 ml tejjel, amelybe negyed rúd vaníliát tettünk. Gőz fölé tett habüstben addig főzzük, amíg jól megsűrűsödik. Ekkor kivesszük belőle a vaníliát és hűlni tesszük. Ha kihűlt, elkeverjük 250 ml keményre vert tejszínhabbal és 3 lap feloldott zselatinnal.
Vaníliakrém 2 – Elkészítése:
2 dl nyers tejet, 150 g cukrot, 6 tojássárgáját, 10 g keményítőlisztet és negyed rúd vaníliát jól összekeverünk. Habüstben gőz fölött habverővel sűrűre verjük, kihűlés után a vaníliát kivesszük belőle, majd apránként belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat.
Vaníliakrém 3 – Elkészítése:
5 tojássárgáját simára kavarunk 150 g cukorral. Belekeverünk 1 evőkanál keményítőlisztet és ízlés szerinti vaníliás cukrot. 2 dl nyers tejjel feleresztjük és gőz fölött habverővel addig verjük, amíg a kívánt sűrűséget eléri. Kihűlés közben belekeverjük az 5 tojásfehérje kemény habját.
6 tojásból süss 1 piskótát. 1l sió őszilébe 3 evőkanál porcukrot és 3 csomag vaniliapudingot összefőzöl. Ha kihült 10 dkg margarint keversz hozzá. Ezzel megkened a kisült tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a diót megpörköljük. A dióhoz hozzáadjuk a lisztet és végül a habhoz kavarjuk. 4 lapot sütünk 150 fokon 50 percig. Krém: A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű