Házi sajt: Hozzávalók:
1 liter zsíros tej (házi, vagy 3,5 %-os)
50 dkg túró
1 teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
pici fehérbors
1-2 gerezd fokhagyma, vagy darált paprika
(zöldfűszerek ízlés szerint, snidling, petrezselyem, kapor)
A túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó.
Egy nagyobb tálra szűrőkanalat tettem, és kibéleltem egy sűrű szövésű gézkendővel. Leszűrtem a savót, kicsit hagytam kicsepegni és a töretet visszatettem a lábasba. Hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, a zúzott fokhagymát, és a vajat. Kis lángon néhány percig főztem, míg egynemű, nyúlós masszát nem kaptam, ami elvált az edény falától. Beletettem a fűszereket, és egy jénai tálkába kanállal belenyomkodtam úgy, hogy a felülete sima legyen. Hűvös helyre tettem kihűlni, majd kiborítottam az edényből. Pár órát hagytam szobahőmérsékleten szikkadni, majd hűtőszekrénybe tettem.
Ebből körülbelül 600 g sajtom lett.
Mivel ebben a receptben nyers marad a tojásfehérje, így inkább friss maradék tojásfehérjéből ajánljuk elkészíteni. 15 deka jó minőségű étcsokoládét olvasszunk meg vízgőz fölött....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A falatnyi darabokra vágott húst késes aprítóval ledaráljuk, elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, a mézzel és a szójaszósszal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsiradékon megfuttatjuk a héjastul felkockázott cukkinit. Rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk. Mielőtt levennénk a tűzről, sózzuk és borsozzuk. Közbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a chia magot, a fehérjeport és a tejet, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Fogyasztás előtt zabpehellyel megszórjuk.
Elkészítési idő: 1 éjszaka Nehézség: Könnyű