Családireceptkönyv.hu

Házi sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Házi sajt: Hozzávalók:
1 liter zsíros tej (házi, vagy 3,5 %-os)
50 dkg túró
1 teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
pici fehérbors
1-2 gerezd fokhagyma, vagy darált paprika

(zöldfűszerek ízlés szerint, snidling, petrezselyem, kapor)

Elkészítés:


A túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó.
Egy nagyobb tálra szűrőkanalat tettem, és kibéleltem egy sűrű szövésű gézkendővel. Leszűrtem a savót, kicsit hagytam kicsepegni és a töretet visszatettem a lábasba. Hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, a zúzott fokhagymát, és a vajat. Kis lángon néhány percig főztem, míg egynemű, nyúlós masszát nem kaptam, ami elvált az edény falától. Beletettem a fűszereket, és egy jénai tálkába kanállal belenyomkodtam úgy, hogy a felülete sima legyen. Hűvös helyre tettem kihűlni, majd kiborítottam az edényből. Pár órát hagytam szobahőmérsékleten szikkadni, majd hűtőszekrénybe tettem.
Ebből körülbelül 600 g sajtom lett.

Házi sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Kis házi „konzervüzem”
Kis házi „konzervüzem”

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SZALONNÁS HAGYMÁS RÁNTOTTA
SZALONNÁS HAGYMÁS RÁNTOTTA

A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott padlizsán egyszerűen
Rántott padlizsán egyszerűen

A hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. A szépen karikázott padlizsánszeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg , néhány...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájkrém
Csirkemájkrém

az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a májat és pár percig pirítom. Megszórom pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntöm, befűszerezem sóval, őrölt borssal, majorannával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk