menu

Családireceptkönyv.hu

Házi sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Házi sajt: Hozzávalók:
1 liter zsíros tej (házi, vagy 3,5 %-os)
50 dkg túró
1 teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
pici fehérbors
1-2 gerezd fokhagyma, vagy darált paprika

(zöldfűszerek ízlés szerint, snidling, petrezselyem, kapor)

Elkészítés:


A túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó.
Egy nagyobb tálra szűrőkanalat tettem, és kibéleltem egy sűrű szövésű gézkendővel. Leszűrtem a savót, kicsit hagytam kicsepegni és a töretet visszatettem a lábasba. Hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, a zúzott fokhagymát, és a vajat. Kis lángon néhány percig főztem, míg egynemű, nyúlós masszát nem kaptam, ami elvált az edény falától. Beletettem a fűszereket, és egy jénai tálkába kanállal belenyomkodtam úgy, hogy a felülete sima legyen. Hűvös helyre tettem kihűlni, majd kiborítottam az edényből. Pár órát hagytam szobahőmérsékleten szikkadni, majd hűtőszekrénybe tettem.
Ebből körülbelül 600 g sajtom lett.

Házi sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Fehér kenyér
Fehér kenyér

Egy tálban össze kell keverni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marianna
Mix-fix receptek
Mix-fix receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Csicsóka chips
Csicsóka chips

A csicsókát egy tál vízbe áztassuk be és zöldségkefével tisztítsuk meg. Uborkagyalun gyaluljuk le és forró olajban süssük ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csirkés-gombás rakott krumpli
Csirkés-gombás rakott krumpli

A hagymát meghámozom, felszelem. A szalonnát felkockázom, a krumplit, répát, gombát meghámozom, felszelem kb 2-3 mm-es szeketekre (a tönkjét is), a rizst megmosom, majd lecsepegtet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk