•3-4 evőkanál olaj
•2 vöröshagyma
•1 evőkanál liszt
•1 csokor petrezselyemzöld
•20 dkg gépsonka
•60 dkg sertés borda (karaj)
•10 dkg húsos füstöltszalonna
•4-5 db csemegeuborka
•só, db bors,
•1 teáskanál paradicsompüré
A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. Megpároljuk a kockára vágott hagymát, pecsenyelét készítünk. Rátesszük a paradicsom pürét, és pirítjuk egy kicsit. Liszttel megszórjuk, csontlével ,vagy alaplével felengedjük, kiforraljuk. Beleszórjuk a sonkát az uborkát és a lepirított szalonnát . Összeforraljuk, retrezselyemmel meghintjük, a húst a tálra tesszük , ráhalmozzuk a ragut, és burgonyát adunk mellé.
A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát szétnyomom és alaposan összekeverem az olajjal, a mézzel, a ketchuppal és a fűszerekkel, majd bekenem vele az oldalasokat. Mintegy 1 óra hosszat állni hagyom. Sütőben,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSózzuk-borsozzuk meg a húst, majd a felforrósított olajon pirítsuk meg. Tegyük át tepsibe a pecsenyelével, 2 gerezd fokhagymával, a hagymával, valamint a paradicsommal együtt. A se...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes