•3-4 evőkanál olaj
•2 vöröshagyma
•1 evőkanál liszt
•1 csokor petrezselyemzöld
•20 dkg gépsonka
•60 dkg sertés borda (karaj)
•10 dkg húsos füstöltszalonna
•4-5 db csemegeuborka
•só, db bors,
•1 teáskanál paradicsompüré
A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. Megpároljuk a kockára vágott hagymát, pecsenyelét készítünk. Rátesszük a paradicsom pürét, és pirítjuk egy kicsit. Liszttel megszórjuk, csontlével ,vagy alaplével felengedjük, kiforraljuk. Beleszórjuk a sonkát az uborkát és a lepirított szalonnát . Összeforraljuk, retrezselyemmel meghintjük, a húst a tálra tesszük , ráhalmozzuk a ragut, és burgonyát adunk mellé.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA császárt sózd be, kend be mézzel elkevert olívaolajjal, a bőrét irdald be 2 centinkét, a résekbe tegyél fokhagymaszeletkéket, rozmaringágacskákat, tedd tálba, önts alá fehérbort,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pácnak a hozzávalóit tegyük egy tálba a hagymát,fokhagymát kockázzuk bele,rakjuk bele a megtisztított csülköt,légmentesen zárjuk le,és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap a pata...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű