•3-4 evőkanál olaj
•2 vöröshagyma
•1 evőkanál liszt
•1 csokor petrezselyemzöld
•20 dkg gépsonka
•60 dkg sertés borda (karaj)
•10 dkg húsos füstöltszalonna
•4-5 db csemegeuborka
•só, db bors,
•1 teáskanál paradicsompüré
A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. Megpároljuk a kockára vágott hagymát, pecsenyelét készítünk. Rátesszük a paradicsom pürét, és pirítjuk egy kicsit. Liszttel megszórjuk, csontlével ,vagy alaplével felengedjük, kiforraljuk. Beleszórjuk a sonkát az uborkát és a lepirított szalonnát . Összeforraljuk, retrezselyemmel meghintjük, a húst a tálra tesszük , ráhalmozzuk a ragut, és burgonyát adunk mellé.
1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 2. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. 3. A húst összekeverjük a krumplival, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A húst kiklopfoljuk. 2. A szalonnát kockákra vágjuk, majd a darált hússal, fűszerekkel és fokhagymával összekeverjük. 3. A masszát a hússzeletekre kenjük, majd összegöng...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sertéskarajból négy egyforma szeletet vágunk, sózzuk és lisztbe mártva kevés forró zsírban megsütjük. 2. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: Közepes