30 dkg liszt,
7 dkg vaj,
3 ek. p.cukor,
1 dkg szalakáli,
1 egész tojás,
pici tej,
Krém:
4 dl tej,
4 púpos ek. liszt,
20 dkg vaj,
23 dkg p.cukor,
1 van.cukor.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a szalakálit felfuttatjuk és a többi anyaggal összegyúrjuk.
Három részre osztjuk, és vajazott tepszi hátulján sütjük.
Krém készítése:
4 dl tejbe 4 púpos ek. lisztet felfőzünk, hűtjük.
20 dkg vajat 23 dkg p.cukorral,van.cukorral habosra keverünk.
A kihűlt masszát jól kikeverjük, és a vajkrémmel jó alaposan kihabosítjuk.
Két lapot megkenünk krémmel, a tetejét porcukorral hintjük meg
A margarint hozzáadjuk a vízhez, majd egy csipet sóval felforraljuk. Miután a margarin már felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta már nem...
Elkészítési idő:Tört csokit teszünk hozzá és meggyet,ha megsült félbe vágjuk tejszínhabbal o,olvasztott csokival,tetején meggyel tálaljuk
Elkészítési idő:A töltelék elkészítése: A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingport főztem belőle. Mé...
Elkészítési idő: