500 ml víz
100 g margarin
csipet só
200 g búzafinomliszt
5 db tojás
Krém:
750 ml habtejszínt
750 g túró
3 csomag vaníliacukor
tető
lekvár, csokoládéöntet
A margarint hozzáadjuk a vízhez, majd egy csipet sóval felforraljuk. Miután a margarin már felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad az edény oldalához. Még tovább keverjük, és akkor kész, ha a tésztából lényegében egy tésztagolyót kapunk.
A tésztát egy hideg tálba áttesszük, kissé kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Két darab tepsit kivajazunk (38×25 cm), a tésztát két részre osztjuk, mindegyik tésztaadagot rákenjük az előkészített tepsikre, majd megsütjük.
A tésztát 200 fokon sütjük. Miután megsült, a tésztát kihűtjük, az egyik tésztalapot pedig négyzetekre vágjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd beledolgozzuk a túrót is.
Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvárral vagy a csokiszósszal, rárakjuk a krémet, majd a tetejére rátesszük a feldarabolt tésztalapot.
- A fenti összetevőket egy tálba tesszük (a csokoládé kivételével), és jól elkeverjük. (A habfixáló azért szükséges, hogy felszívja a nedvességet.) - Miután elkevertük, megformá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A munkához kézi robotgépet használtam. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját (egyenként), vég...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézElőször a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. La...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA mangót előkészítjük, a húst felkockázzuk, ezt két módon tehetjük: vagy zöldséghámozóval meghámozzuk, magja mentén leszeleteljük és így vágjuk fel, vagy a lapos mag mentén, héjast...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű