menu

Családireceptkönyv.hu

Pilóta keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:
40 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 evőkanál sötét kakaó
1 tojás
1 csipet só
25 dkg vaj
krémhez:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 tojás

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.

Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tejszínt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletördeljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűtjük a krémet.

Kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk tetszőleges formára (a tetejét díszíthetjük másféle szaggatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.

Pilóta keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rigó Jancsi muffin
Rigó Jancsi muffin

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és t...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Évi
Erdélyi raffaello recept
Erdélyi raffaello recept

A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszt...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Madártej szelet
Madártej szelet

A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és megsütjük. (Közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg.) A kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Almás krémes /fordított almás/
Almás krémes /fordított almás/

Egy nagy méretű tepsit, (kb.25x35) kibélelünk sütőpapírral. Az almát vékonyra szeleteljük, a kibélelt tepsibe terítjük és megszórjuk fahéjjal. Elkészítjük a piskótát. 12 evőkanál...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk