Brownie Alap
200 g vaj
60 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
120 g cukor
4 db tojás
120 g cukor
130 g finomliszt
1 csipet só
Chocolate Mousse Ice Cream Layer
1 csésze tejszínhab
1 tábla csokoládé
3 tojás sárgája
3 felvert fehérja
1/4 csésze kristálycukor
1. Előmelegítjük a sütőt 350 ° C / 180 ° C.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a brownie mix, tojás, olaj, és a víz, amíg krémes lesz.
3. Öntsük a brownie tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
4. Süssük 25-30 percig, amíg a közepe már nem képlékeny.
5. Hagyja a brownie alapot a serpenyőben kihűlni teljesen.
6. Felverjük a tejszínt, amíg azt teszi lágy csúcsokat. Félretesz, mellőz.
7. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük keményedésig a fehérjét.
8. Töltsön vizet egy serpenyőbe körülbelül félig, és gyöngyözve főzzük.
9. Helyezze a hő-biztos tálat a gőz fölé. (A tál nagyobbnak kell lennie, mint a fazék, úgy, hogy az alján a tál nem érintkezhet a fortyogó víz.)
10. Adjuk hozzá a csokoládé darabokat a tálba, és keverjük simára gyakran (ügyeljen a víz nem forr, mert megég a csokoládé). Félretesszük hűlni.
11. A második hőre biztonságos tálban habverővel a tojások sárgáját, amíg felhabosodik.
12. Csakúgy, mint a csokoládé, az edényt a tojásos keveréket tetején a finoman fortyogó víz, keveréshez erősen kb 2 percig, amíg világosabb színű és krémes állagú. Félretesszük hűlni.
13. Habverővel a kristálycukor és tojás keveréket elkeverjük. Lassan keverjük az olvasztott csokoládét is hozzá.
14. Óvatosan keverjük a tojásfehérjét és a tejszínhabot, amíg egynemű lesz..
15. Kenjük a csokoládé habot a lehűtött brownie bázisra a tortaformában.
16. Egy üvegtálban, mikróban fehér csokoládét 15 másodperces lépésekben olvasszuk, és keverjük addig, amíg meg nem olvad.
17. Öntsük a fehér csokoládét egy műanyag zacskóba, vágja le a hegy és a csorgassuk össze-vissza az egész tortára.
18. Egy fogpiszkálóval vagy hurkapálcával, keverjük a fehér csokoládét a mousse kis körkörös mozdulatokkal, hogy márványos mintát kapjunk.
19. Hűtsük egy éjszakán át.
20. Jó szórakozást!
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt. A fehérjét kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben fél órát. 2. Közben készítsd el a tölteléket 3. Válaszd ketté a tésztát. Nyújtsd ki az egyik felét, és tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg hűl elkészítjük a krémet. - 3 cs vaníliás puding - 9 dl tej - 4 cs vaníliás cukor - 20 dkg vaj - 1 cs lapzselatin a krém fixálásához A habhoz: - 8 dl tejszín keménye ver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű