menu

Családireceptkönyv.hu

Habos csupa-csoki-csoda(talán)


Írta:

Elk. idő: 1 óra+hűtés
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Brownie Alap
200 g vaj
60 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
120 g cukor
4 db tojás
120 g cukor
130 g finomliszt
1 csipet só

Chocolate Mousse Ice Cream Layer
1 csésze tejszínhab
1 tábla csokoládé
3 tojás sárgája
3 felvert fehérja
1/4 csésze kristálycukor

Elkészítés:


1. Előmelegítjük a sütőt 350 ° C / 180 ° C.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a brownie mix, tojás, olaj, és a víz, amíg krémes lesz.
3. Öntsük a brownie tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
4. Süssük 25-30 percig, amíg a közepe már nem képlékeny.
5. Hagyja a brownie alapot a serpenyőben kihűlni teljesen.
6. Felverjük a tejszínt, amíg azt teszi lágy csúcsokat. Félretesz, mellőz.
7. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük keményedésig a fehérjét.
8. Töltsön vizet egy serpenyőbe körülbelül félig, és gyöngyözve főzzük.
9. Helyezze a hő-biztos tálat a gőz fölé. (A tál nagyobbnak kell lennie, mint a fazék, úgy, hogy az alján a tál nem érintkezhet a fortyogó víz.)
10. Adjuk hozzá a csokoládé darabokat a tálba, és keverjük simára gyakran (ügyeljen a víz nem forr, mert megég a csokoládé). Félretesszük hűlni.
11. A második hőre biztonságos tálban habverővel a tojások sárgáját, amíg felhabosodik.
12. Csakúgy, mint a csokoládé, az edényt a tojásos keveréket tetején a finoman fortyogó víz, keveréshez erősen kb 2 percig, amíg világosabb színű és krémes állagú. Félretesszük hűlni.
13. Habverővel a kristálycukor és tojás keveréket elkeverjük. Lassan keverjük az olvasztott csokoládét is hozzá.
14. Óvatosan keverjük a tojásfehérjét és a tejszínhabot, amíg egynemű lesz..
15. Kenjük a csokoládé habot a lehűtött brownie bázisra a tortaformában.
16. Egy üvegtálban, mikróban fehér csokoládét 15 másodperces lépésekben olvasszuk, és keverjük addig, amíg meg nem olvad.
17. Öntsük a fehér csokoládét egy műanyag zacskóba, vágja le a hegy és a csorgassuk össze-vissza az egész tortára.
18. Egy fogpiszkálóval vagy hurkapálcával, keverjük a fehér csokoládét a mousse kis körkörös mozdulatokkal, hogy márványos mintát kapjunk.
19. Hűtsük egy éjszakán át.
20. Jó szórakozást!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszkrémes kocka
Kókuszkrémes kocka

A tojásokat szét választottam. A cukrot elfeleztem a tojások sárgájához és a fehérjéhez. A tojássárgáját felvertem a cukorral fehéredésig, majd 7 kanál vizet hozzá és tovább hab...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobos szelet
Dobos szelet

A krém készítése A tojásokat habüstben ,gőz fölött melegítjük folytonos keverés mellett . Addig forrósítjuk ,míg annyira meleg nem lesz,hogy a felkockázott csokoládédarabok simán...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós csokis szelet sütés nélkül
Diós csokis szelet sütés nélkül

A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük és feltesszük főni. Folyamatosan kavargatjuk, addig főzzük, amíg elkezd szirupossá válni. Hozzáadjuk a darált diót és még egy percig főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk