egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
A töltelék elkészítése:
A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingport főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam,
óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem
össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.
A tészta elkészítése:
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a
margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval,
majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam,
közben alaposan liszteztem a deszkát.
A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam,
majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.
A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb.
35 perc alatt sült készre.
Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA többi hozzávalót folyamatosan keverve felfőzöm, majd a gőz fölött kemény habbá vert tojáshabhoz öntöm és FOLYAMATOSAN keverve pár percig (3-4) a krémet még összefőzöm. A kisütöt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kikeverjük. Egy gáztepsi méretű tepsibe sütőpapírt rakunk. A krémet egy uzsonnás zacskóba töltjük, majd a zacskó egyik csücskét ollóval levágjuk. Egészen kicsi lyuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukor kétharmadával keményre verjük, félretesszük. A tej 2/3 részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű