Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós II.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

A tésztához:

25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


A töltelék elkészítése:

A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingport főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam,
óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem
össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.


A tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a
margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval,
majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam,
közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam,
majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb.
35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Light kakaós piskótatekercs
Light kakaós piskótatekercs

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját az édesítővel kikeverjük. Majd hozzákeverjük a darált zabpelyhet vagy zablisztet, a kakaóport és a narancs/citrom héjat. A tojásfe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almafánk
Almafánk

Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakar...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Krémes
Krémes

1.A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen. 2.Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni. 3.A másfél lite...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cseh krémes
cseh krémes

A tésztához a vajat kissé felmelegítjük, csak annyira hogy folyós állagú legyen. Közben a tésztához szükséges száraz alapanyagokat egy tálba öntjük és összekeverjük. Ebbe lassan be...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk