menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós II.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

A tésztához:

25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


A töltelék elkészítése:

A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingport főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam,
óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem
össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.


A tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a
margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval,
majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam,
közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam,
majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb.
35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Lisztmentes kókuszos krémes
Lisztmentes kókuszos krémes

A tojásfehérjét mély tálban, 1 evőkanálnyi porcukorral verd kemény habbá. Amikor a hab kezd keményedni, lassanként add hozzá a maradék porcukrot. A habba szórd bele apránként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Krémes süti
Krémes süti

A hozzávalókból rétes keménységű tésztát gyúrunk . 4 lapot sütünk belőle és tetszőleges krémmel megkenjü a tetejét is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párizsi krém
Párizsi krém

1. Tejszínt felforralni 110-120 fokosra,hozzáadjuk a kakaót, amikor sima, hozzá a vaj harmadát, már nem kell főzni. 2. Kihűteni,maradék vajat kikeverni a cukorral és a csokis k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar MÉZES-MÁKOS SZELET
MÉZES-MÁKOS SZELET

A mézes lapokhoz valókból sima tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle. A mákos tésztához valókat - a tojásfehérje kivételével - összedolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk