Most egy vegyes salátát használtam hozzá, csak magamnak készíttetem így 1 főre írom a hozzávalókat: 2 marék saláta (bármilyen), egy fél csirkemell fele (nekem elég volt), 2 szelet bacon, 1 házi tojás, egy paradicsom, só, bors, olívaolaj, balzsamecet, parmezánforgács.
A tojást megfőztem, a bacont ropogósra sütöttem, a visszamaradt zsírban megpirítottam a csirkemellet (amit előzőleg sóztam, borsoztam), egy kicsit pihenni hagytam. Egy tányérra rendeztem a salátát, meglocsoltam olívaolajjal és egy kis balzsamecettel, ráraktam a csíkokra szeletelt csirkemellet, a tojást a paradicsomot, a bacont majd parmezánforgácsot szórtam rá, még egy kis olívaolaj pici só és bors , kiültem a teraszra, majd jóízűen elfogyasztottam.
2 darab padlizsán2 evőkanál olívaolaj4 deciliter görög joghurt2 gerezd fokhagyma1 darab citrom leve1 teáskanál koriandersó és bors ízlés szerint
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsazúzáról levagdosom a zsírdarabokat. Egy tálba teszem, megszórom bőven sóval, és frissen őrölt borssal. Elkeverem, és egy órára a hűtőbe teszem. A libazsírt egy edényben fel...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA mazsolát öblítsük le folyóvízzel és áztassuk be 30 percre rumaromába. (A rumaroma / rum nyugodtan elhagyható.) Mazsola helyett tehetünk a salátába apró kockákra vágott aszalt s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsunk meg 2 ek olajon 1 fej felaprított hagymát. Adjunk hozzá 2-2 ek ketchupot és mustárt, valamint egy csipet csípős paprikát, és főzzük össze. Ha kihűlt, keverjünk hozzá 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű