5 db tojás
5 ek. kr.cukor,
4 ek. liszt,
2 ek. kakaó,
2 ek víz
Krém:
2 dl tej,
2 csm vaníliáscukor,
púpos ek. vaníliapuding,,
3 db tojás sárgája,
15 dkgvaj,
15 dkg p.cukor,
20 dkg p.cukor a habba
reszelt csoki a tetejére
5 tojásból kakaóspiskótát sütünk.
Amíg hül, elkészítjük a krémet. A pudingot a tojássárgájával a van.cukorral a tejben sűrűre főzzük, hűtjük. A 15 dkg vajat habosra keverjük a 15 dkg p.cukorral. A kihűlt krémet géppel jól átkeverjük, mad a vajas krémmel jól kikeverjük
3 tojás fehérjéből gőz fölött a 20 dkg p.cukorral kemény habot verünk.
A krémet a piskótára kenjük, majd a habot kenjük a krémre. Tetejére reszelt csokit lehet szórni.
( A krémbe lehet apróra vágott gyümölcsöt is keverni)
A tojásokat ketté választom, a fehérjébe teszek 1 csipet sót, a vizet és a cukor felét. Nem túl kemény habbá verem. A sárgájához megy a cukor másik fele és az olaj. Jól kidolgzom e...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. Három vékony, 20×30 cm-es lapot sütünk kivajazott tepsiben, 180 fokon, kb. 15...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrém: 4 dl tejet forralni. A tojássárgát a cukorral habosra keverni, hozzá a puding, a maradék tej. Rátöltjük a forró tejre és besűrítjük, kihűtjük. A vajat a 2 ek cukorral habos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű