5 db tojás
5 ek. kr.cukor,
4 ek. liszt,
2 ek. kakaó,
2 ek víz
Krém:
2 dl tej,
2 csm vaníliáscukor,
púpos ek. vaníliapuding,,
3 db tojás sárgája,
15 dkgvaj,
15 dkg p.cukor,
20 dkg p.cukor a habba
reszelt csoki a tetejére
5 tojásból kakaóspiskótát sütünk.
Amíg hül, elkészítjük a krémet. A pudingot a tojássárgájával a van.cukorral a tejben sűrűre főzzük, hűtjük. A 15 dkg vajat habosra keverjük a 15 dkg p.cukorral. A kihűlt krémet géppel jól átkeverjük, mad a vajas krémmel jól kikeverjük
3 tojás fehérjéből gőz fölött a 20 dkg p.cukorral kemény habot verünk.
A krémet a piskótára kenjük, majd a habot kenjük a krémre. Tetejére reszelt csokit lehet szórni.
( A krémbe lehet apróra vágott gyümölcsöt is keverni)
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz három evőkanál cukrot és két evőkanál vizet adunk, ezekkel együtt habosra keverjük. A lisztbe beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26080337
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a tej hideg legyen, a margarint pedig nem kell felolvasztani!), majd 3 részre osztjuk és 150 fokra előmelegített sütőben (hőlégke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű