4 pohár joghurt, vagy tejföl,de lehet vegyesen is.
Magas zsírtartalmú legyen!
A joghurtot és a tejfölt összekeverjük és sűrű szövésű ruhába öntjük, majd szintén sűrű szövésű szűrőbe tesszük . Hűtőben 3 napig csöpögtetjük, majd kiöntjük tálkába. Minél tovább hagyjuk a szűrőben csöpögni, annál sűrűbb krémesebb lesz az állaga. Használhatjuk piritósra kenve,vagy süteményekbe krémekhez mascarpone vagy vaj helyettt.
Ízesíthetjük sóval borssal, bazsalikommal, snidlinggel, készíthetjük Magyrosra stb...
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet 40-45 °C ra melegítjük,szigoruan max 45°C,majd a natur joghurtot csomómentesre keverjük a tejben a cukorral. Joghurt program,8 óra múlva 1,10 kg natur joghurtot kapunk!Kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 kg cibule osmažíme na masti do sklovita a necham vychladnúť( chystám si ju deň vopred) Umytú pečeň a slaninu nakrájame a pomelieme na mlynčeku spolu s cibuľou.( Striedavo hádžem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű