20 dkg búzadara
80 dkg liszt
5,5 dl víz
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj (oliva )
1,5 dkg szárított élesztő
Lehet a gyúrótáblán is készíteni , de talán egyszerűbb tálban összeállítani és aztán a táblán gyúrni, dagasztani. Először a lisztet öntjük a tálba melybe mélyedést készítünk , abba öntjük a vizet a sót és az olajat . Ezek után össze állítjuk a tésztát előbb fakanállal, majd kézzel , kidolgozzuk. Nedves konyharuhával letakarjuk és kb. 45 percig kelesztjük .
arányosan lehet felezni a mennyiséget .
A száraz és nedves összetevőket külön-külön összekeverjük. Végül összeöntjük, robotgéppel kikeverjük és sűrű, masszát kapunk. 180 fokon, légkeverésen, 15-20 percig sütjük. 20 percn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsírt melegítem, belerakom az összevágott paprikát. Amikor megpuhúlt ráöntöm a felvert megsózott tojásokat. Addig keverem amíg a tojás megsűl.
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűDie Tomaten halbieren, in der Pfanne anbraten, würzen, herausnehmen und beiseite stellen. Die Zwiebel, Knoblauch, Champignons, und den Schinken anbraten. Dann das Tomatenmark zufü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű