20 dkg búzadara
80 dkg liszt
5,5 dl víz
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj (oliva )
1,5 dkg szárított élesztő
Lehet a gyúrótáblán is készíteni , de talán egyszerűbb tálban összeállítani és aztán a táblán gyúrni, dagasztani. Először a lisztet öntjük a tálba melybe mélyedést készítünk , abba öntjük a vizet a sót és az olajat . Ezek után össze állítjuk a tésztát előbb fakanállal, majd kézzel , kidolgozzuk. Nedves konyharuhával letakarjuk és kb. 45 percig kelesztjük .
arányosan lehet felezni a mennyiséget .
1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük és összetörjük. 1 dl langyos tejben, a cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a lisztet és a közepébe öntjük a kovászt és a többi hozzávalót, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért pucoljuk meg, erre itt találunk egy szuper módszert. Mossuk meg a gumókat, és kockázzuk fel 1-1,5 centis darabokra. Tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hog...
Elkészítési idő: 15 perc+ 1 óra Nehézség: KönnyűA felaprított szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle gombát és kicsit átsütjük. A megmosott húst klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a forró vajban mindkét oldalát piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű