- 25 dkg kristálycukor
- 2 l tej
- 12 db tojás
- fél vaníliarúd
- 1 csipet só
- 2 kanál liszt
A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat kikeverjük a liszttel. Ehhez hozzáadunk két dl-t a karamellás tejből, kikeverjük és hozzáöntjük a többihez, kicsi sót adunk hozzá. Sűrűsödésig főzzük.
A tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verjük. Tejet forralunk és abban kifőzzük a tojáshabot kanalanként. Tálalásig a tejben hagyjuk.
Reszeld le a gombát,durvára, vajon pirítsd le,só,bors,ha elfőtte a levét,szórd meg 1 ek. liszttel, végül egy kis doboz tejföllel készre főzöd /kb. 3 perc/petrezselyem,aki szereti"...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db tojássárgát sóval, borssal és 15 dkg párolt spenóttal összeturmixolunk, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon /alsó-felső sütés/15 percet sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt elkeverjük az édesítővel. Késes aprítógépbe tesszük a málnát, a tejszínt rácsurgatjuk, és 1-2 perc alatt elkészítjük a málnafagyit: Elindítjuk az aprítót, pár másodperc...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűTörd át a túrót! Add a túróhoz a tojás sárgáját, búzadarát, vaníliás cukrot, citromhéjat, és keverd össze! Takard le a túrógombóc masszáját fóliával, és tedd a hűtőbe pihenni leg...
Elkészítési idő: 35 perc+ 1 óra Nehézség: Könnyű