1,5 kg sárgarépa,
2 kg savanykás alma (idared)
2 citrom leve,
4 narancs leve,
0,5 kg cukor,
1 csipet só,
késhegynyi borkénpor,
csipet citromsav
Az almát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk és külön edényben bő vízben megfőzzük .Ha megfőtt, leturmixoljuk, összeöntjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót a borkén kivételével. Egyet forralunk rajta, és most tegyük hozzá a borként. Még melegen üvegekbe töltjük. Ha kihűlt hűvös helyen tároljuk.
Ebből a mennyiségből kb 10 liter lesz! Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Egészségetekre!!
A szörp elkészítése az ideális hársfa kiválasztásával kezdődik. A kiválasztásnál az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: ne legyen forgalmas út mentén, mert a virágzat sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA görögdinnye felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét . A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk és a dinnyével együtt visszatöltjük. Majd beletöltjük a sangria-t, narancslét, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük. 2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk. 3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefe...
Elkészítési idő: 4 nap Nehézség: Könnyű