1,5 kg sárgarépa,
2 kg savanykás alma (idared)
2 citrom leve,
4 narancs leve,
0,5 kg cukor,
1 csipet só,
késhegynyi borkénpor,
csipet citromsav
Az almát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk és külön edényben bő vízben megfőzzük .Ha megfőtt, leturmixoljuk, összeöntjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót a borkén kivételével. Egyet forralunk rajta, és most tegyük hozzá a borként. Még melegen üvegekbe töltjük. Ha kihűlt hűvös helyen tároljuk.
Ebből a mennyiségből kb 10 liter lesz! Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Egészségetekre!!
A vízhez öntsd hozzá a cukrot és 2 bögre málnát. Közepes lángon rottyantsd össze. Hagyd hűlni 30 percig. Öntsd turmixgépbe, add hozzá a citromlevet és még 1,5 bögre málnát. Turmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFacsarjuk ki a citromot és a lime-ot és öntsük egy kancsóba. Adjuk hozzá az ásványvizet, a narancslevet és a mentaleveleket és ízlés szerint ízesítsük cukorral. Tegyük hűtőbe leg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverem. 2. Lassan belekeverem a tejszínt. 3. A tálat egy melegvizes fürdőbe állítva kézi keverőgép legalacsonyabb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gondosan mérjük ki,majd rakjuk egy keverőtálba és egy mixer segítségével lassan dolgozzuk össze. Aki egy kicsit ütősebbre szeretné annak javaslom,hogy a vodka menny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű