Családireceptkönyv.hu

Kubu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg sárgarépa,
2 kg savanykás alma (idared)
2 citrom leve,
4 narancs leve,
0,5 kg cukor,
1 csipet só,
késhegynyi borkénpor,
csipet citromsav

Elkészítés:


Az almát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk és külön edényben bő vízben megfőzzük .Ha megfőtt, leturmixoljuk, összeöntjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót a borkén kivételével. Egyet forralunk rajta, és most tegyük hozzá a borként. Még melegen üvegekbe töltjük. Ha kihűlt hűvös helyen tároljuk.

Ebből a mennyiségből kb 10 liter lesz! Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

Egészségetekre!!

Kubu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hársfavirágszörp készítése
Hársfavirágszörp készítése

A szörp elkészítése az ideális hársfa kiválasztásával kezdődik. A kiválasztásnál az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: ne legyen forgalmas út mentén, mert a virágzat sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Narancsos csokoládé likőr
Narancsos csokoládé likőr

A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bólés tál
Bólés tál

A görögdinnye felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét . A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk és a dinnyével együtt visszatöltjük. Majd beletöltjük a sangria-t, narancslét, a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Visinata vagy házi meggylikör
Visinata vagy házi meggylikör

1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük. 2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk. 3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefe...

Elkészítési idő: 4 nap
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk