menu

Családireceptkönyv.hu

Különleges krumpis köret


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A krumplit mindenki szereti, így hát nem foghatsz mellé ezzel a körettel. Könnyű, finom, illatozó, és jól is néz ki.

Hozzávalók:

45 gramm olvasztott vaj,
25 gramm parmezán,
3 gramm fokhagyma por,
1 teáskanál kakukkfű,
só, bors,
8-10 burgonya.

Elkészítés:


Elkészítés: a muffinsütőket vajazd ki alaposan, hámozd meg a krumplit, majd szeleteld nagyon vékonyra. Tedd bele egy tálba, sózd és borsozd meg, szórd rá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymaport. Forgasd meg az olvasztott vajban. Reszeld rá a parmezánt, vagy bármilyen kemény sajtot. Jól forgasd össze a krumplikat, hogy mindenik egyenletesen kapjon a vajból, és a fűszerekből. Ezután rétegezd egymásra a muffinsütő rekeszeiben. A tetejére még szórhaszt egy kevés kakukkfüvet, és sajtot, majd tedd a sütőbe, míg aranybarnára sül.

Különleges krumpis köret

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Barbi
karfiolzsömle
karfiolzsömle

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.A karfiolt robotgépben aprítsd fel. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Töltött sült krumpli
Töltött sült krumpli

A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PETREZSELYMES ÚJKRUMPLI
PETREZSELYMES ÚJKRUMPLI

gy edénybe tedd bele a krumplit héjastul. Öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Amíg a krumpli fő, folyóvíz alatt mosd át a petrezselymet, rázd le róla a vizet alaposan. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Céklatócsni
Céklatócsni

Elkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk