A krumplit mindenki szereti, így hát nem foghatsz mellé ezzel a körettel. Könnyű, finom, illatozó, és jól is néz ki.
Hozzávalók:
45 gramm olvasztott vaj,
25 gramm parmezán,
3 gramm fokhagyma por,
1 teáskanál kakukkfű,
só, bors,
8-10 burgonya.
Elkészítés: a muffinsütőket vajazd ki alaposan, hámozd meg a krumplit, majd szeleteld nagyon vékonyra. Tedd bele egy tálba, sózd és borsozd meg, szórd rá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymaport. Forgasd meg az olvasztott vajban. Reszeld rá a parmezánt, vagy bármilyen kemény sajtot. Jól forgasd össze a krumplikat, hogy mindenik egyenletesen kapjon a vajból, és a fűszerekből. Ezután rétegezd egymásra a muffinsütő rekeszeiben. A tetejére még szórhaszt egy kevés kakukkfüvet, és sajtot, majd tedd a sütőbe, míg aranybarnára sül.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.A karfiolt robotgépben aprítsd fel. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy edénybe tedd bele a krumplit héjastul. Öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Amíg a krumpli fő, folyóvíz alatt mosd át a petrezselymet, rázd le róla a vizet alaposan. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű