50 dkg burgonya, 2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, 5 ek tej, csipet őrölt kömény, só, bors, olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük.
2. Leszűrjük és összetörjük.
3. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.
4. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A burgonyákat beirdaljuk közepéig Fűszersóval bőven hintjük és 250 fokos sütőben kb 2 dl olajban sütjük 30-40 perc után a megtűzdeljük.A vágásokba rakosgatjuk a felkarikázott hag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon V gyalu, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb! Lereszeljük a parme...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk és felszeleteljük a zöldségeket. A sütőt előmelegítjük, közben megpároljuk a brokkolit. Nagy jénai tálba pakoljuk a zöldségeket. Először a padlizsánt tesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű