50 dkg burgonya, 2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, 5 ek tej, csipet őrölt kömény, só, bors, olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük.
2. Leszűrjük és összetörjük.
3. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.
4. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Elkészítése: A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majo...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: KönnyűA galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, ízesítővel, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. H...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA főzőedénybe rakjuk a hámozott, hasábra vagy kockára vágott krumplit és felöntjük vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. Úgy vehetjük észre, hogy megfőtt, ha a krumpli darab a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű