50 dkg burgonya, 2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, 5 ek tej, csipet őrölt kömény, só, bors, olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük.
2. Leszűrjük és összetörjük.
3. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.
4. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felkockázott hagymát forró zsíron fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megpucolom és felkarikázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom. Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű