fejenként:
15 dkg édesburgonya
1 nagy evőkanál zsír
só
Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom.
Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom.
Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem egy fakanállal, de úgy hogy hagyom mindig kicsit odakapni sülés közben. Akkor finom, ha kicsit pirulnak a karikák.
Burgonya fajtától függően 10-1-5 perc alatt elkészül.
Ha idő közben a zsír kevésnek tűnik teszek még alá egy keveset.
Széles serpenyőt érdemes hozzá választani, hogy a szeletek jobban érintkezzenek az edénnyel, jobban piruljanak, ne pedig csak párolódjanak egymáshoz tapadva...
A megfőzött burgonyát a többi hozzávalóval összekeverem, kanállal kiszaggatva, bő forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: 30 percA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Én robotgéppel csináltam, sokkal gyorsabb. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát és a liszte...
Elkészítési idő: