fejenként:
15 dkg édesburgonya
1 nagy evőkanál zsír
só
Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom.
Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom.
Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem egy fakanállal, de úgy hogy hagyom mindig kicsit odakapni sülés közben. Akkor finom, ha kicsit pirulnak a karikák.
Burgonya fajtától függően 10-1-5 perc alatt elkészül.
Ha idő közben a zsír kevésnek tűnik teszek még alá egy keveset.
Széles serpenyőt érdemes hozzá választani, hogy a szeletek jobban érintkezzenek az edénnyel, jobban piruljanak, ne pedig csak párolódjanak egymáshoz tapadva...
Elkészítés A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés: Pirítsd! A bulgurt nem muszáj átmosni, mielőtt elkezded megfőzni, azonban érdemes egy száraz serpenyőben felhasználás előtt némi olívaolajon lepirítani, hogy jobb legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra, közben mossuk meg a burgonyát, hámozzuk meg, majd tegyük oda hideg vízbe főni. Sózzuk, borsozzuk. Miután felfőtt a víz, még hagyjuk 6-7 percet, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, bevagdossuk. 2. Sózzuk, borsózzuk és megkenjük olvasztott vajjal. 3. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, közben 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű