fejenként:
15 dkg édesburgonya
1 nagy evőkanál zsír
só
Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom.
Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom.
Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem egy fakanállal, de úgy hogy hagyom mindig kicsit odakapni sülés közben. Akkor finom, ha kicsit pirulnak a karikák.
Burgonya fajtától függően 10-1-5 perc alatt elkészül.
Ha idő közben a zsír kevésnek tűnik teszek még alá egy keveset.
Széles serpenyőt érdemes hozzá választani, hogy a szeletek jobban érintkezzenek az edénnyel, jobban piruljanak, ne pedig csak párolódjanak egymáshoz tapadva...
Enyhén sós vízben főzd meg a zöldbabot. Amíg fő, vágd minél apróbbra a vöröshagymát. Amikor elkészült szűrd le, fűszerezd meg. Még melegen keverd bele az apróra vágott hagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a répát, és reszeljük le. A hagymát vágjuk vékony karikákra. Kevés vízben kezdjük el párolni a hagymát, majd amior kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá a sárgarépát, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük. 3. A fokhagymát megtisztítjuk és vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű