1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
olaj
só
bors
2-3 ek tejszín
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült leöntjük a vizet róla, és krumplinyomóval összetörjük, nem pépesre, mint amikor krumplipürét készítünk, hanem kicsit darabosabbra. Közben a hagymát olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplihoz. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, végöl adunk hozzá 2-3 ek tejszínt.
Tegyünk fel vizet forrni egy lábasban. Szükségünk lesz még egy lábosra, amibe majd a gőz felett a sajtot felolvaszthatjuk. Utána készítsük elő a chili paprikát. A friss ch...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat hámozás nélkül megmosom, 4-be vágom. Serpenyőben olajon és kevés vízben fedő alatt puhára párolom. Ha kell, közben adok még hozzá pici vizet, de nem kell sok. Közben s...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A megfőtt és áttört burgonyát a vajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel jól elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű