4 cékla
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál oregánó
fél citrom leve
színes bors
só
A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, színes borssal és kevés sóval. A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól keverd össze, majd kanalazd a céklák tetejére.
Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, nézd meg, hogy elég puha-e. Amint tudod, pucold meg. Tálaláskor locsold meg a maradék ízesített olívaolajjal. Melegen és hidegen is kitűnő.
Sárga burgonyákat jó alaposan megtisztítjuk, de a héját rajtahagyjuk. nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük. Míg egy picit hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: Könnyű