menu

Családireceptkönyv.hu

Sült cékla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 cékla
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál oregánó
fél citrom leve
színes bors

Elkészítés:


A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, színes borssal és kevés sóval. A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól keverd össze, majd kanalazd a céklák tetejére.

Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, nézd meg, hogy elég puha-e. Amint tudod, pucold meg. Tálaláskor locsold meg a maradék ízesített olívaolajjal. Melegen és hidegen is kitűnő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
A 11 legjobb étel burgonyából
A 11 legjobb étel burgonyából

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű rakott cukkini
Egyszerű rakott cukkini

A megmosott és szárazra törölt zöldségeket karikára vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe felváltva lerakosgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a felaprított petrezselyemmel,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Parmezános-fokhagymás parázsburgonya
Parmezános-fokhagymás parázsburgonya

Ez a parmezános-fokhagymás parázsburgonya a legfinomabb, és legegyszerűbb köretek egyike! Ha elkészíted, garantáltan sikert aratsz vele! 1 A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. 2 A p...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk