2 ek. kakaó,
20 dkg p.cukor,
1 kanál liszt,1 kk szódabikarbóna,
1 ek. méz,
2 tojás,
5 dkg vaj,
40 dkg liszt,
Krém:
1 cs. Vaníliapuding,
1 cs. Puncspuding,
4-4dl tej
Pici rum,
1 vaníliáscukor
20 dkg Ráma,
20 dkg porcukor
Csokitető:
3 ek. Tej,
10 dkg Ráma
10dkg porcukor,
1 csokipuding
2 ek. Kakaó
Gőz fölött a mézet és a vajat megolvasztjuk, majd a liszt kivételével belekeverjük a többi hozzávalót is.
Ezután a 40 dkg lisztet is hozzáadjuk, összegyúrjuk, és három egyforma részre osztjuk. Vajazott tepszi hátulján kisütjük. De vigyázat hamar sül!!
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe megfőzzük a vaníliás pudingot, és 4 ld tejbe a puncsot. A vaníliásat van. cukorral, a puncsot rummal erősítjük. 20 dkg cukrot 20 dkg rámával habosra keverünk, kétfelé vesszük és a kihűlt pudingokkal összekeverjük.
Megtöltjük a tésztát, alsóréteg a puncs, felső a vaníliás.
csokitető:
3 ek. tejet és 10 dkg rámát gőz fölött felolvasztunk. 10 dkg p.cukrot, 1 csm csokipudingot, és 2 ek. kakaót összekeverünk, és az olvsztott rámával jól kikeverjük. Ez a szokásosnál sűrűbb lesz, de az a jó. Csak addig hagyjuk a gőz fölött, míg a cukor elolvad!
Megtisztítom az epret, megmosom, összedarabolom, egy mély tálba teszem, ráöntöm a joghurtot, cukrot, majd robotgéppel egy kicsit összekeverem. Habbá verem a tejszínt és ezt is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mirelit leveles tésztát hagyunk kiolvadni, majd tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsi hátán 200 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Krém: A tejet felforraljuk a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180C-ra előmelegítjük. A csoki felét a tál aljára szórjuk. Croissantokat félbe vágjuk sima felükkel lefele belehelyezzük a tálba. Rászórjuk a maradék csokoládékt. A többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű