2 ek. kakaó,
20 dkg p.cukor,
1 kanál liszt,1 kk szódabikarbóna,
1 ek. méz,
2 tojás,
5 dkg vaj,
40 dkg liszt,
Krém:
1 cs. Vaníliapuding,
1 cs. Puncspuding,
4-4dl tej
Pici rum,
1 vaníliáscukor
20 dkg Ráma,
20 dkg porcukor
Csokitető:
3 ek. Tej,
10 dkg Ráma
10dkg porcukor,
1 csokipuding
2 ek. Kakaó
Gőz fölött a mézet és a vajat megolvasztjuk, majd a liszt kivételével belekeverjük a többi hozzávalót is.
Ezután a 40 dkg lisztet is hozzáadjuk, összegyúrjuk, és három egyforma részre osztjuk. Vajazott tepszi hátulján kisütjük. De vigyázat hamar sül!!
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe megfőzzük a vaníliás pudingot, és 4 ld tejbe a puncsot. A vaníliásat van. cukorral, a puncsot rummal erősítjük. 20 dkg cukrot 20 dkg rámával habosra keverünk, kétfelé vesszük és a kihűlt pudingokkal összekeverjük.
Megtöltjük a tésztát, alsóréteg a puncs, felső a vaníliás.
csokitető:
3 ek. tejet és 10 dkg rámát gőz fölött felolvasztunk. 10 dkg p.cukrot, 1 csm csokipudingot, és 2 ek. kakaót összekeverünk, és az olvsztott rámával jól kikeverjük. Ez a szokásosnál sűrűbb lesz, de az a jó. Csak addig hagyjuk a gőz fölött, míg a cukor elolvad!
A kihűlt tészták oldalába fúrj egy kisebb lyukat, és habzsák segítségével töltsd meg a krémmel. A vizet és a tejet forrald fel, add hozzá a vajat, majd amikor ez elolvadt, akkor ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához 250 g kristálycukor 130 ml víz 1 kávéskanál 20%-os ecet Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor és pár csepp citromé hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a szalakálit, beletesszük a darált diót és laza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, gáztepsi méretűre kinyújtjuk és megsütjük. A krémhez a tejben addig főzzük a búzadarát, míg besű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű