2 ek. kakaó,
20 dkg p.cukor,
1 kanál liszt,1 kk szódabikarbóna,
1 ek. méz,
2 tojás,
5 dkg vaj,
40 dkg liszt,
Krém:
1 cs. Vaníliapuding,
1 cs. Puncspuding,
4-4dl tej
Pici rum,
1 vaníliáscukor
20 dkg Ráma,
20 dkg porcukor
Csokitető:
3 ek. Tej,
10 dkg Ráma
10dkg porcukor,
1 csokipuding
2 ek. Kakaó
Gőz fölött a mézet és a vajat megolvasztjuk, majd a liszt kivételével belekeverjük a többi hozzávalót is.
Ezután a 40 dkg lisztet is hozzáadjuk, összegyúrjuk, és három egyforma részre osztjuk. Vajazott tepszi hátulján kisütjük. De vigyázat hamar sül!!
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe megfőzzük a vaníliás pudingot, és 4 ld tejbe a puncsot. A vaníliásat van. cukorral, a puncsot rummal erősítjük. 20 dkg cukrot 20 dkg rámával habosra keverünk, kétfelé vesszük és a kihűlt pudingokkal összekeverjük.
Megtöltjük a tésztát, alsóréteg a puncs, felső a vaníliás.
csokitető:
3 ek. tejet és 10 dkg rámát gőz fölött felolvasztunk. 10 dkg p.cukrot, 1 csm csokipudingot, és 2 ek. kakaót összekeverünk, és az olvsztott rámával jól kikeverjük. Ez a szokásosnál sűrűbb lesz, de az a jó. Csak addig hagyjuk a gőz fölött, míg a cukor elolvad!
A lisztet a vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást és egyne...
Elkészítési idő: 50 percA cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...
Elkészítési idő:A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni. A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes l...
Elkészítési idő: 1 óra