menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer Anyutól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
22 zsír,
20 dkg p.cukor,
2 van.cukor,
1 sütőpor,
1 citrom héja,
2 tojás sárgája,
1 egész tojás,
1 ek tejföl.

Elkészítés:


A liszttel elmorzsoljuk a zsírrt, majd a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Linzer Anyutól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zabpelyhes túrós puffancs (Szafi)
Zabpelyhes túrós puffancs (Szafi)

A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldaluk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos parfé
Citromos parfé

Egy tálba tenni a tojások sárgáját és az egész tojást, majd hozzáadni a cukrot, és gőz fölött addig keverni ameddig be nem sűrűsödik. Ekkor levenni a gőzről, és hozzákeverni a vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darazs feszek
Darazs feszek

1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar EREDETI TIRAMISU
EREDETI TIRAMISU

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martini...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk