30 dkg liszt,
20 dkg ráma,
10 dkg p.cukor,
1 citrom héja,
2 -4 vaníliáscukor,
1/2 sütőpor
1 tojás
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
Nem szabad sokáig sütni, mert hamar kiszárad, és nem puhul be. A tészta ne kapjon színt, maradjon világos!!!
Ebből a tésztából készül a vaníliás karika is, de azt vastagabbra sodorjuk Ennek az alját csokiba mártjuk. Ugyan az a tészta, de egész más íz!
A vajat megolvasztjuk a mézzel, de nem kell forralni, csak a a vaj olvadjon fel. Ebbe belekeverjük a porcukrot, majd ha mézes rész nem meleg a tojást is. A lisztet, szódabikarb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit gőz fölött olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze. A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük (villával, kanállal, kézi habverővel, stb.), egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 f...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű: tedd egy keverőtálba az összes hozzávalót, és turmixold krémesre az egészet!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű