menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer karika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt,
20 dkg ráma,
10 dkg p.cukor,
1 citrom héja,
2 -4 vaníliáscukor,
1/2 sütőpor
1 tojás

Elkészítés:


A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad sokáig sütni, mert hamar kiszárad, és nem puhul be. A tészta ne kapjon színt, maradjon világos!!!
Ebből a tésztából készül a vaníliás karika is, de azt vastagabbra sodorjuk Ennek az alját csokiba mártjuk. Ugyan az a tészta, de egész más íz!

Linzer karika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Milchreis-Eiskonfekt mit Himbeeren
Milchreis-Eiskonfekt mit Himbeeren

Für den Milchreis Vanilleschote längs einritzen und das Mark herauskratzen. Vanilleschote- und mark, Reis, Milch und 1 gute Prise Salz in einem Topf aufkochen. Temperatur reduzier...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos rétes
Mákos rétes

Elkészítjük a tölteléket. A darált mákot, a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zsemlemorzsát elkeverjük. Ha túl folyósnak találjuk, kevés zsemlemorzsával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládés, meggyes joghurt kocka
Csokoládés, meggyes joghurt kocka

A piskóta elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés grízes barackos süti
Bögrés grízes barackos süti

. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. 2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk