30 dkg liszt,
20 dkg ráma,
10 dkg p.cukor,
1 citrom héja,
2 -4 vaníliáscukor,
1/2 sütőpor
1 tojás
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
Nem szabad sokáig sütni, mert hamar kiszárad, és nem puhul be. A tészta ne kapjon színt, maradjon világos!!!
Ebből a tésztából készül a vaníliás karika is, de azt vastagabbra sodorjuk Ennek az alját csokiba mártjuk. Ugyan az a tészta, de egész más íz!
Egy edénybe kimérjük a mogyoróvajat, hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd elkezdjük összemelegíteni. Miközben olvad a vajas, mogyoróvajas, mézes keverék, egy aprítóba tesszük a m...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Közben fél dl tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és hagyjuk megkelni. A többi lisztbe csipetnyi sót, 1 evőkanál kris...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A tojásfehérjéket rövid ideig verjük, majd hozzáadjuk a 4 dkg kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A babapiskóták felét lekapcsolható oldalú sütőformába rakjuk, minél szorosabban és kanalazunk rá néhány evőkanál kávét. A mascarponét, a cukrot, a joghurtot és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű