30 dkg liszt,
20 dkg ráma,
10 dkg p.cukor,
1 citrom héja,
2 -4 vaníliáscukor,
1/2 sütőpor
1 tojás
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
Nem szabad sokáig sütni, mert hamar kiszárad, és nem puhul be. A tészta ne kapjon színt, maradjon világos!!!
Ebből a tésztából készül a vaníliás karika is, de azt vastagabbra sodorjuk Ennek az alját csokiba mártjuk. Ugyan az a tészta, de egész más íz!
Az almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 2 dl vízzel összekevert pudingporral sűrűre főzzük. Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rátesszük az alma f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és belekeverjük a joghurtot és a porcukrot. Ha a puding kihűlt összedolgozzuk vele, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukrot egy lábasban felolvasztjuk,hozzáöntjük a tejet,simára felfőzzük. Tűzről levéve bele keverjük a margarint,majd a keksszel és a mogyoróval összekeverjük. Én a mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű