Hozzávalók 6 személyre:
8 tojás
8 ek kristálycukor
9 ek liszt ( a +1 ek liszt azért kell, mert így sütés után nem esik össze a piskóta)
mokkáskanál szódabikarbóna
80 dkg mirelit meggy
A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá. A szódaport elkeverjük a liszttel, és fakanállal hozzákeverjük a habhoz. Zsirozott lisztezett tepsibe öntjük,.megszórjuk meggyel, és 180 fokon sütjük.
Egy dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat ketté választjuk. A tojás fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzá keverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, az olajat és a vizet is. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellet...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk. Vékonyan megkenjük a mákos masszával. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz