Hozzávalók 6 személyre:
8 tojás
8 ek kristálycukor
9 ek liszt ( a +1 ek liszt azért kell, mert így sütés után nem esik össze a piskóta)
mokkáskanál szódabikarbóna
80 dkg mirelit meggy
A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá. A szódaport elkeverjük a liszttel, és fakanállal hozzákeverjük a habhoz. Zsirozott lisztezett tepsibe öntjük,.megszórjuk meggyel, és 180 fokon sütjük.
A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/Rama margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet. Egy tálcára tegyük le tégla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kiVonatot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük, majd végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Eg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben a 2 evőkanál cukorral felfuttattam, hozzáadtam az átszitált liszthez, majd a puha vajjal, és a tojás sárgájával összedolgoztam, legvégül került bele a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes