50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi fahéj
2 ek rum
só ízlés szerint
1 ek tejföl (annyi , amennyit a tészta fölvesz)
0.5 kg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál zsemlemorzsa
1.Kimagozzuk a meggyet, lecsöpögtetjük, a levét fefogjuk. 3 dl meggylébe megfőzünk 1 vaníliapudingot + 1 ek cukrot pici fahéjjal, és hűtjük. Közben elkészítjük a tésztát.
2.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a rumot, sót, és végül a tejfölt. A tejföllel vigyázzunk, először csak keveset, kb. fél evőkanálnyit, mert ha sokat teszünk, ragacsos lessz a tészta!
3.Kétfelé vesszük, kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
4.A kihűlt meggymasszába keverjük a magozott meggyet és még egy kis meggylekvárt.
5.A tésztát kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a masszát.
6.A másik lapot is kinyújtjuk tepsiméretűre, és derelyevágóval felcsíkozzuk.
7.Berácsozzuk a tésztát, és megsütjük.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaós lisztet.Sütőpapirral kibélelt 28 cm-es kerek tortaformában, 15-20 perc alatt megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész leveles tésztát kitekered. A tejfölt 1 ek cukorral kikevered, és megkened vele a tésztát. Megszórod bőven gyümölccsel, meghinted fahéjjal, és a maradék 1 ek porcukrot is rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű