50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi fahéj
2 ek rum
só ízlés szerint
1 ek tejföl (annyi , amennyit a tészta fölvesz)
0.5 kg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál zsemlemorzsa
1.Kimagozzuk a meggyet, lecsöpögtetjük, a levét fefogjuk. 3 dl meggylébe megfőzünk 1 vaníliapudingot + 1 ek cukrot pici fahéjjal, és hűtjük. Közben elkészítjük a tésztát.
2.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a rumot, sót, és végül a tejfölt. A tejföllel vigyázzunk, először csak keveset, kb. fél evőkanálnyit, mert ha sokat teszünk, ragacsos lessz a tészta!
3.Kétfelé vesszük, kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
4.A kihűlt meggymasszába keverjük a magozott meggyet és még egy kis meggylekvárt.
5.A tésztát kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a masszát.
6.A másik lapot is kinyújtjuk tepsiméretűre, és derelyevágóval felcsíkozzuk.
7.Berácsozzuk a tésztát, és megsütjük.
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk az olvasztott mézet,majd a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket A tejet a cukorral felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett megolvasztjuk a apróra tördelt fehér csokit és a vajat. A babapiskótát apróra tördeljük, és a langyosra hűtött fehér csokival összeforgatjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű