50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi fahéj
2 ek rum
só ízlés szerint
1 ek tejföl (annyi , amennyit a tészta fölvesz)
0.5 kg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál zsemlemorzsa
1.Kimagozzuk a meggyet, lecsöpögtetjük, a levét fefogjuk. 3 dl meggylébe megfőzünk 1 vaníliapudingot + 1 ek cukrot pici fahéjjal, és hűtjük. Közben elkészítjük a tésztát.
2.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a rumot, sót, és végül a tejfölt. A tejföllel vigyázzunk, először csak keveset, kb. fél evőkanálnyit, mert ha sokat teszünk, ragacsos lessz a tészta!
3.Kétfelé vesszük, kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
4.A kihűlt meggymasszába keverjük a magozott meggyet és még egy kis meggylekvárt.
5.A tésztát kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a masszát.
6.A másik lapot is kinyújtjuk tepsiméretűre, és derelyevágóval felcsíkozzuk.
7.Berácsozzuk a tésztát, és megsütjük.
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk kimérni a hozzávalókat. Kenjünk ki vajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű