1 csomag leveles tészta ( mirelit)
6 közepes db őszibarack
10 dkg dió
10 dkg porcukor
5 dkg sárgabaracklekvár
1 db tojás (a kenéshez)
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackokra.
A tésztát tojással megkenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
sütési hőfok: 200°C
Egy mély tálba bele öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 1 lapot sütünk, és vágunk ketté, 2 vékony lapot kapunk. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, aromával. A fehérjéből kemény, de ne túl kem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrokat egy edényben forró víz felett sűrűre keverjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egyben valamennyire fel kell verni,majd bele mindent,összekeverni és mehet a formákba,nekem 14 db lett. A tészta sűrű legyen! 40 percig sült 160 fokon,majd formából k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű