1 csomag leveles tészta ( mirelit)
6 közepes db őszibarack
10 dkg dió
10 dkg porcukor
5 dkg sárgabaracklekvár
1 db tojás (a kenéshez)
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackokra.
A tésztát tojással megkenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
sütési hőfok: 200°C
A vajat a csokoládéval vízfürdőn felolvasztjuk, egyenletes, krémes kell, hogy legyen. Félretesszük hűlni. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárg...
Elkészítési idő: 1 és fél óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A lisztet összekevertem a sütőporral. A tojásokat a cukrokkal nagyon habosra kevertem kézi robottal, majd szépen sorban ment hozzá az összes többi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összeszitáljuk a lisztet a szódabikarbónával és a nyírfacukorral. 2. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojások sárgáját, majd fél órát hűtőben pihentetjük. 3. Beletesszük a megmo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk majd hagyjuk kelni . Kinyújtjuk fél cm.-re és négyzeteket vágunk belőle . Szilvalekvárt rakunk a közepébe és srégen a két sarkát összecsippentjük. Tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű