1 csomag leveles tészta ( mirelit)
6 közepes db őszibarack
10 dkg dió
10 dkg porcukor
5 dkg sárgabaracklekvár
1 db tojás (a kenéshez)
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackokra.
A tésztát tojással megkenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
sütési hőfok: 200°C
1. A lisztet, a vajat és a tojássárgáját elmorzsoljuk. 2. Belegyúrjuk a cukrot, csipetnyi sót, a tejölt és a citrom levét, héját. Jól eldolgozzuk. 3. Fél órát a hűtőben pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd langyos tejben futtatott élesztővel, a tojások sárgájával, porcukorral és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 4 kis cipóra osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kemény habot verünk, amit jól kivajazott tepsiben világosra sütünk. Az így elkészült alapot még forrón szedjük ki a tepsiből. A krém készítéshez szükséges t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz