1 csomag leveles tészta ( mirelit)
6 közepes db őszibarack
10 dkg dió
10 dkg porcukor
5 dkg sárgabaracklekvár
1 db tojás (a kenéshez)
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackokra.
A tésztát tojással megkenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
sütési hőfok: 200°C
A kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1:A kekszmorzsát 15 és 10 dkg-os részekre bontjuk. 2:A kevesebb tésztához hozzáadjuk a kókuszt, a több tésztához ,pedig a kakaó port ! 3:A többi hozzávalók mennyiségét elfelezzü...
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a két tojássárgáját, az olvasztatlan margarint, kevés sót, ízlés szerint 1 evőkanál rumot, végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű