A különböző fajtájú instant élesztők átszámítása frissre:
1 cs. Francia élesztő (Saf-Instant) (11 gr) = 40 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Francia élesztő 18 ml = 3,6 TK
1 TK = 5 ml
1 TK francia instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Franciával (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Franciával (1,8 TK)
1 cs. Oetker élesztő (7 g) = 25 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Oetker élesztő 11,25 ml = 2,25 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Oetker instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Oetkerrel (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Oetkerrel (1,8 TK)
1 cs. Tescós élesztő (10 g) = 35 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Tescós élesztő 16 ml = 3,2 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Tescós instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Tescóssal (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Tescóssal (1,8 TK)
1 cs. Budafoki élesztő (7 g) = 20 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Budafoki élesztő 11,25 ml = 2,25 TK
1 TK = 5 ml10/56
1 TK Budafoki instant élesztő = 9 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 5,6 ml Budafokival (1 TK bőven mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 11,2 ml Budafokival (1 teljes csomag)
1 cs. Haas élesztő (11 g), 3,85 dkg friss élesztőnek felel meg.
Átszámítása kb. a franciáéval egyezik meg.
Az egészet összekeverjük és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Update lekvárral tálaljuk! Isteni finom!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÉdes krumplit meg,pucolom,mártogatásra vágom.2 tk. olivaolajjal meglocsolom,1 tk rozmaringgal,1 kk sóval,1 kk borssal összekeverem. Sütőpapírra kiteszem sorba őket,220 fok,25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés - ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű