A különböző fajtájú instant élesztők átszámítása frissre:
1 cs. Francia élesztő (Saf-Instant) (11 gr) = 40 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Francia élesztő 18 ml = 3,6 TK
1 TK = 5 ml
1 TK francia instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Franciával (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Franciával (1,8 TK)
1 cs. Oetker élesztő (7 g) = 25 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Oetker élesztő 11,25 ml = 2,25 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Oetker instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Oetkerrel (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Oetkerrel (1,8 TK)
1 cs. Tescós élesztő (10 g) = 35 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Tescós élesztő 16 ml = 3,2 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Tescós instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Tescóssal (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Tescóssal (1,8 TK)
1 cs. Budafoki élesztő (7 g) = 20 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Budafoki élesztő 11,25 ml = 2,25 TK
1 TK = 5 ml10/56
1 TK Budafoki instant élesztő = 9 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 5,6 ml Budafokival (1 TK bőven mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 11,2 ml Budafokival (1 teljes csomag)
1 cs. Haas élesztő (11 g), 3,85 dkg friss élesztőnek felel meg.
Átszámítása kb. a franciáéval egyezik meg.
1. A vajat felkockázom, és elmorzsolom a liszttel és a sóval. Beleöntöm az ecetes vizet, és a lehető legkevesebb mozdulattal összegyúrom. Koronggá lapítom, és minimum 4 órára, de a...
Elkészítési idő:A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük....
Elkészítési idő: 30a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal és a megdisztelt hagymával együtt füszerezzük ...bekeverjük é...
Elkészítési idő: 50