Családireceptkönyv.hu

Porélesztők átszámítása frissre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A különböző fajtájú instant élesztők átszámítása frissre:

1 cs. Francia élesztő (Saf-Instant) (11 gr) = 40 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Francia élesztő 18 ml = 3,6 TK
1 TK = 5 ml
1 TK francia instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Franciával (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Franciával (1,8 TK)

1 cs. Oetker élesztő (7 g) = 25 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Oetker élesztő 11,25 ml = 2,25 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Oetker instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Oetkerrel (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Oetkerrel (1,8 TK)

1 cs. Tescós élesztő (10 g) = 35 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Tescós élesztő 16 ml = 3,2 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Tescós instant élesztő = 11 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 4,5 ml Tescóssal (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 9 ml Tescóssal (1,8 TK)

1 cs. Budafoki élesztő (7 g) = 20 g friss élesztőnek felel meg.
1 cs. Budafoki élesztő 11,25 ml = 2,25 TK
1 TK = 5 ml10/56
1 TK Budafoki instant élesztő = 9 g friss élesztővel
1 dkg (10 g) friss élesztő = 5,6 ml Budafokival (1 TK bőven mérve)
2 dkg (20 g) friss élesztő = 11,2 ml Budafokival (1 teljes csomag)

1 cs. Haas élesztő (11 g), 3,85 dkg friss élesztőnek felel meg.
Átszámítása kb. a franciáéval egyezik meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sonkás-sajtos palacsinta
Sonkás-sajtos palacsinta

A felvert tojásokhoz adjuk a folyadék felét, a lisztet, az olajat és a sót majd csomómentesre keverjük. Végül a többi folyadékot is hozzáadjuk, majd a szokásos módon kisütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dulce de leche
Dulce de leche

A sűrített tejet a tubusokból egy laposabb jénai tálba nyomjuk. A hőálló tálat egy olyan tepsire helyezzük, melyet a tál feléig fel tudunk önteni forró vízzel. Ezt meg is tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi vaj készítése (Hervé Palmieri receptje)
Házi vaj készítése (Hervé Palmieri receptje)

A tejszínt öntse a habüstbe, és verje, mintha tejszínhabot készítene. Kb. 15 perc után a vaj kiválik a folyadékból. Egy sűrű szövésű anyagon (pelenka, konyhai törlő) átszűrjük, l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reggeli/Tojás zöldséges (fitness)
Reggeli/Tojás zöldséges (fitness)

Felverem a tojást, fűszerezem, a serpenyőbe öntöm, kevergetés nélkül közepes lángon sütöm. Ha félig megsült, rádobom a zöldségeket, készre sütöm. Végén a sajt kerül rá.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk