2,5 kg húsos paprika
1 fej káposzta,
1,5 kg zöldparadicsom,
1,5 kg uborka,
1 kg vöröshagyma,
12 dkg só,
40 dkg kr.cukor
3,5 dl 10%-os ecet,
1 kk. szalicil,
1 mkk.borkén
A paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztát hagymát szép vékonyra felszeleteljük, rászórjuk a sót, cukrot, szalicilt, meglocsoljuk az ecettel. Az egészet jól összekeverjük, és 2 napig állni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, tegyük rá a borkénport is. Ezután rázogassuk bele az üvegekbe, saját levével töltsük fel, jól zárjuk le, és tegyük a végleges helyére.
Az uborkákat megmosom. A végüket levágom, majd ellentétesen bevágom a két végét (nem kell teljesen elvágni). A tisztára mosott üveg aljára kaprot teszek, beleállítom az ubikat. Mik...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát tisztítsuk meg, közben pedig forraljunk fel 1 liter vizet az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel. Tegyük bele a fokhagymát és nagyjából 5 perc alatt főzzük meg. Ezt k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 kg uborka 2 csomag kapor 1 fej fokhagyma 1 nagy hagyma csombor(borsikafű) fekete szemesbors mustármag ízlés szerint 5 babérlevél 2-3 db öreg krumpli só (ahány liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű