menu

Családireceptkönyv.hu

Rázott savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg húsos paprika
1 fej káposzta,
1,5 kg zöldparadicsom,
1,5 kg uborka,
1 kg vöröshagyma,
12 dkg só,
40 dkg kr.cukor
3,5 dl 10%-os ecet,
1 kk. szalicil,
1 mkk.borkén

Elkészítés:


A paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztát hagymát szép vékonyra felszeleteljük, rászórjuk a sót, cukrot, szalicilt, meglocsoljuk az ecettel. Az egészet jól összekeverjük, és 2 napig állni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, tegyük rá a borkénport is. Ezután rázogassuk bele az üvegekbe, saját levével töltsük fel, jól zárjuk le, és tegyük a végleges helyére.

Rázott savanyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
380.Csemege uborka télire
380.Csemege uborka télire

Minden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bolgár savanyú
Bolgár savanyú

A zöldségeket felszeletelem és lábosba rakom.Cukorral, sóval szórom és 10 órát hagyom állni. Átforgatom és üvegekbe adagolom, majd a kieresztett lével felengedem őket. Almacetet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült paprikasaláta
Sült paprikasaláta

A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, csepegtesd le, és grillezd vagy süsd meg sütőben mindkét oldalát 15 perc alatt. Ha le akarod húzni a héját, rakd egy nagy tálba, és takard...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyúság felöntöm lé
Savanyúság felöntöm lé

A fenti összetevőket összeontjuk, felforraljuk és az üvegekbe helyezett zöldségekre öntjük.

Elkészítési idő: 1 õra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk