menu

Családireceptkönyv.hu

Rázott savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg húsos paprika
1 fej káposzta,
1,5 kg zöldparadicsom,
1,5 kg uborka,
1 kg vöröshagyma,
12 dkg só,
40 dkg kr.cukor
3,5 dl 10%-os ecet,
1 kk. szalicil,
1 mkk.borkén

Elkészítés:


A paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztát hagymát szép vékonyra felszeleteljük, rászórjuk a sót, cukrot, szalicilt, meglocsoljuk az ecettel. Az egészet jól összekeverjük, és 2 napig állni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, tegyük rá a borkénport is. Ezután rázogassuk bele az üvegekbe, saját levével töltsük fel, jól zárjuk le, és tegyük a végleges helyére.

Rázott savanyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

A hozzávalókat legyaluljuk, egy tálban összekeverjük és kb 1 nagyon csapott evőkanál sóval lesózzuk. 2o-30 percig állni hagyjuk. Utána 1 evőkanál cukrot és kevés ecetet teszünk h...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom télire
Paradicsom télire

Válasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Savanyú káposzta
Savanyú káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé káposztával
Csalamádé káposztával

A zöldségeket megtisztítjuk és legyaluljuk . Összekeverjük az ízesítő anyagokkal. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Üvegbe helyezésnél jól tömörítjük az üvegb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk