2,5 kg húsos paprika
1 fej káposzta,
1,5 kg zöldparadicsom,
1,5 kg uborka,
1 kg vöröshagyma,
12 dkg só,
40 dkg kr.cukor
3,5 dl 10%-os ecet,
1 kk. szalicil,
1 mkk.borkén
A paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztát hagymát szép vékonyra felszeleteljük, rászórjuk a sót, cukrot, szalicilt, meglocsoljuk az ecettel. Az egészet jól összekeverjük, és 2 napig állni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, tegyük rá a borkénport is. Ezután rázogassuk bele az üvegekbe, saját levével töltsük fel, jól zárjuk le, és tegyük a végleges helyére.
A megadott mennyiségű ideg vízbe tesszük a hozzávalókat. Egyéni ízlés szerint lehet változtatni rajt, de nekem így tökéletes. Folyamatosan lehet bele dobálni a savanyúságnak szánt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat megmosom,a nagyobbakat keresztirányba bevagdalom. Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát, majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat. Az uborkák közé is te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészíted a savanyúság levét. A hordóba tehetsz: uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, bébi dinnyét, karfiolt, Egyszóval mindent amit savanyítani lehet. Ami még fon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat többszöri mosás után, kicsumáztam, a magokat kiveregettem és felaprítottam. Az aprítógépben kis adagonként összedaráltam. (Vigyáztam, hogy ne legyen belőle turmix, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű