a laphoz:
35 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
3 evőkanál barna cukor
4 evőkanál almalé
1 teáskanálnyi fahéj
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
2 evőkanál víz
3 evőkanál barna cukor
1 teáskanálnyi fahéj
A tetejére:
3 dl habtejszín
2 tasak habfix
5 dkg fehér csokoládé
10 db csokoládés keksz
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)
A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék. A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet a cukrot és a fahéjt is, majd kis lángon 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a darabokra tördelt fehér csokoládét is. Elsimítjuk a sütemény tetején, majd leszórjuk a kakaóporral és belenyomjuk a kekszeket. Hűtőbe tesszük egy órára és szeletelhetjük is.
a lapokhoz mindent összekeverünk és a tepsi hátán 4 lapot sütünk -KRÉM --a pudingot megfőzzük 5 dl tejben ,ha kicsit hűlt belekeverjük a cukrot és a megmaradt 1 dl meleg tejben...
Elkészítési idő: 60 perc- 30 dkg cukrot és 20 dkg vajat/margarint 6 tojássárgájával habosra keverünk. - Adunk hozzá fél citrom levét, kevés vaníliát (vagy 1 csomag vaníliás cukrot). - A tojások fehérj...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport é...
Elkészítési idő: 35 perc