Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sütés nélküli almatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a laphoz:

35 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
3 evőkanál barna cukor
4 evőkanál almalé
1 teáskanálnyi fahéj

A töltelékhez:

50 dkg reszelt alma
2 evőkanál víz
3 evőkanál barna cukor
1 teáskanálnyi fahéj

A tetejére:

3 dl habtejszín
2 tasak habfix
5 dkg fehér csokoládé
10 db csokoládés keksz
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)

Elkészítés:


A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék. A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet a cukrot és a fahéjt is, majd kis lángon 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a darabokra tördelt fehér csokoládét is. Elsimítjuk a sütemény tetején, majd leszórjuk a kakaóporral és belenyomjuk a kekszeket. Hűtőbe tesszük egy órára és szeletelhetjük is.

Sütés nélküli almatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Baklava
Baklava

A sziruphoz a cukrot a mézzel, a citromlével és a vízzel felteszem főni. Nem sűrítem be túlságosan, mert a tészta sok szirupot megiszik. A diót, a porcukrot összekeverem a morzsáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti répatorta
Húsvéti répatorta

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót. Jól keverd össze, majd add hozzá a darált répát. 2. Egy nagy tálba keverd össze a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Maradék kalács felhasználása
Maradék kalács felhasználása

1., Kókuszgolyóba kekszmorzsa helyett 2., Bundás kalács vajban kisütve és friss gyümölccsel tálalva 3., Klasszik máglyarakás sok almával, házi baracklekvárral és dióval (a kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos, almás pite
Avatar Sándor Nikolett Kedvelnék
Pudingos, almás pite

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk