Hozzávalók:
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét:
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
Töltelék: mint a húzott rétesnél
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
Nagyon egyszerű és gyors. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, sikerrel járnak.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, és a porcukrot. Összekeverjük sóval, sütőporral, a citromok reszelt héjával. A tojások sárgáját is hozzáadjuk. Belenyomjuk a citrom levét. Addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A cukrot, a tojásokat, az olajat, a fahéjat habosra keverjük. Beledolgozzuk az almát és a sütőporos lisztet. 2.) Sütőpapirral bélelt sütőlemezbe öntjük. 180 fokos sütő...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Beleöntjük a vizet, majd a szódabikarbónás/sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon tűprób...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű