menu

Családireceptkönyv.hu

Sodrott rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét:
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin

Töltelék: mint a húzott rétesnél

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon egyszerű és gyors. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, sikerrel járnak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mogyorovajas Bonbon
Mogyorovajas Bonbon

A vajat, mogyoróvajat és a pillecukrot kb 10-15 másodpercre berakjuk a mikrohullámú sütőbe, hogy enyhén megolvadjon a marshmallow és a vaj. Csak puhának kell lenni, ne folyjon....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite
Almás pite

A hozzávalókból tésztát gyúrok, elvágom kétfelé, s az egyik tésztát elsodrom 30 × 40 cm-es tepsi nagyságúra, majd belerakom a kivajazott, lisztezett tepsibe. A töltelékhez az al...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer 1. recept
Linzer 1. recept

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Almás pite egyszerűen
Almás pite egyszerűen

Összegyúrjuk a tésztát: összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Kibélelünk az egyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk