50 dkg darált hús
2 ek olaj
200 g vörösbab
1 kukoricakonzerv
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 dl vörösbor
3 dl húsleves
1 ek balzsamecet
1 kk fűszerpaprika
50 g sűrített paradicsom
1 ek cukor
1 kk római kömény
2 késhegynyi koriander
2 késhegynyi chilipaprika
0,5 kk oregano
0,5 kk kakukkfű
0,5 kk fahéj
só
1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk.
2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk
3. Beletesszük a fűszereket és a leszűrt babot és kukoricát, majd felöntjük húslevessel.
4. Ha forr, kis lángon 30 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Apróra felvágjuk a hagymát és zsiradékon megpároljuk.Belekeverjük a csapott ek.piros paprikát és azonnal felöntjük egy pohár vizzel.Elpárologtatjuk a vizet és beletesszük a kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepescsirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesRózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára. Közben a muffin sütőbe belerakjuk a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk és lesózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk. A főtt tojást megpucoljuk és tojásszeletelőn mindkét irányból fels...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű