200 g tejcsokoládé
200 g fehér csokoládé
200 g étcsokoládé
400 g nutella
200 g földimogyoró (pirított)
2 ek rum
1. A keserű csokit darabokra tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy szilikonos formába öntjük, szép egyenletesre kenjük ecset segítségével, alaposan ügyelve a szélekre. A formát érdemes még a csoki beletöltése előtt egy kemény tálcára helyezni, hogy ne hajlongjon.
2. A formát tálcástól 30 percre hűtőbe helyezzük.
Az idő lejárta előtt vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tördelt fehér- és tejcsokit is, majd hozzákeverjük a nutellát, majd a rumot is.
3. Jól elkeverjük az egészet vízgőz felett
Legvégül hozzáadjuk az egész mogyorót is, ezt is jól összekeverjük a csokis nutellával.
4. Az egészet beleöntjük a már megszilárdult csokinkra, kanál segítségével szépen elegyengetjük simára a felületet.
Most vagy egy éjszakára a hűtőbe helyezzük, vagy pár órára a fagyra.
Tálalás előtt pár percig szobahőmérsékleten hagyjuk, kiborítjuk egy, a célra megfelelő tányérra, óvatosan leszedjük róla a formát.
Tálalásig hűtőben tartjuk, éles késsel szeleteljük.
A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat az olvasztott csokoládét és a kókusztejet összeturmixoljuk, majd a formákba adagoljuk, és mélyhűtőbe tesszük 6-8 órára.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben a tésztát kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. Megkenjük baracklekvárral egyenletesen a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű