200 g tejcsokoládé
200 g fehér csokoládé
200 g étcsokoládé
400 g nutella
200 g földimogyoró (pirított)
2 ek rum
1. A keserű csokit darabokra tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy szilikonos formába öntjük, szép egyenletesre kenjük ecset segítségével, alaposan ügyelve a szélekre. A formát érdemes még a csoki beletöltése előtt egy kemény tálcára helyezni, hogy ne hajlongjon.
2. A formát tálcástól 30 percre hűtőbe helyezzük.
Az idő lejárta előtt vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tördelt fehér- és tejcsokit is, majd hozzákeverjük a nutellát, majd a rumot is.
3. Jól elkeverjük az egészet vízgőz felett
Legvégül hozzáadjuk az egész mogyorót is, ezt is jól összekeverjük a csokis nutellával.
4. Az egészet beleöntjük a már megszilárdult csokinkra, kanál segítségével szépen elegyengetjük simára a felületet.
Most vagy egy éjszakára a hűtőbe helyezzük, vagy pár órára a fagyra.
Tálalás előtt pár percig szobahőmérsékleten hagyjuk, kiborítjuk egy, a célra megfelelő tányérra, óvatosan leszedjük róla a formát.
Tálalásig hűtőben tartjuk, éles késsel szeleteljük.
Előkészítjük a poharakat vagy kelyheket. Minden pohár aljába teszünk egy-egy, mindkét felén mogyorókrémmel megkent kekszet. A pudingport simára keverjük a tej felével, majd a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eperszemeket megmossuk, majd lecsumázzuk. félreteszünk a díszítésre szép szemeket a többit leturmixoljuk a cukorral. A tejszínből kemény habot verünk. A joghurtból kb 1 1/2 dl-t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítővel és a vaníliával összeturmixolod, majd hozzáadod a túrót és azzal is összedolgozod. Bármilyen sütőformába teheted igazából ( előtte egy kicsit kend ki kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű