menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai kelt tészta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g liszt
3 dl tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
0,5 cs sütőpor
1 dl olaj
1 tojás
2 kk só

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kelesztés nélkül felhasználhatjuk.
2. Buktához például kinyújtjuk, felvágjuk 8x10-es négyzetekre. A tölteléket a négyzet közepébe kanalazzuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
3. Vajjal kikent tepsibe helyezzük a nyers buktákat, olvasztott vajjal megkenjük, majd 160 fokon 25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó még pizzához is.

Kínai kelt tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejbegríz gombóc
Tejbegríz gombóc

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Paradicsomos tészta
Paradicsomos tészta

Az összenyomott fokhagymát futtassuk fel olajon, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, a sót, a bazsalikomot és lassú tűzön főzzük kb. 10-15 percig. Miután a spagettit megfőztük és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos nudli krumplis tésztából
Mákos nudli krumplis tésztából

A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burek marhahússal
Burek marhahússal

A leveles tésztát az utolsó pillanatban vesszük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon megpirítjuk a marhahúst. Ha megpirult, megsózzuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk