500 g liszt
3 dl tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
0,5 cs sütőpor
1 dl olaj
1 tojás
2 kk só
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kelesztés nélkül felhasználhatjuk.
2. Buktához például kinyújtjuk, felvágjuk 8x10-es négyzetekre. A tölteléket a négyzet közepébe kanalazzuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
3. Vajjal kikent tepsibe helyezzük a nyers buktákat, olvasztott vajjal megkenjük, majd 160 fokon 25 percig sütjük.
Jó még pizzához is.
A szokottnál tojásosabb tésztát gyúrunk, jó rugalmasra. A pihentetett tésztát gyufaszál vékonyságúra kinyújtjuk, kissé megszárítjuk. Kétforintos nagyságú szabálytalan lapokra szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. 2. Megfőzzük a tésztát. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes1.Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. 2. Míg a rigatoni a sós forrásban lévő vízben fő, addig készítsük el a szószt. 3. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű