menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai kelt tészta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g liszt
3 dl tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
0,5 cs sütőpor
1 dl olaj
1 tojás
2 kk só

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kelesztés nélkül felhasználhatjuk.
2. Buktához például kinyújtjuk, felvágjuk 8x10-es négyzetekre. A tölteléket a négyzet közepébe kanalazzuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
3. Vajjal kikent tepsibe helyezzük a nyers buktákat, olvasztott vajjal megkenjük, majd 160 fokon 25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó még pizzához is.

Kínai kelt tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Tejfölös túrós csusza v metélt
Tejfölös túrós csusza v metélt

A szokottnál tojásosabb tésztát gyúrunk, jó rugalmasra. A pihentetett tésztát gyufaszál vékonyságúra kinyújtjuk, kissé megszárítjuk. Kétforintos nagyságú szabálytalan lapokra szagg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Kínai sült tészta
Kínai sült tészta

1.A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. 2. Megfőzzük a tésztát. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pasta Al Forno
Pasta Al Forno

1.Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. 2. Míg a rigatoni a sós forrásban lévő vízben fő, addig készítsük el a szószt. 3. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtovány - Sajtos, sonkás
Hajtovány - Sajtos, sonkás

A lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk