1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 evőkanál só + a szóráshoz
2 dl tej
2 dl víz
2 evőkanál disznózsír
6,25 dkg margarin
1 db tojás
A cukorból, 2 ujjnyi tejből és 1 evőkanál lisztből kovászt készítünk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk, a tojás kivételével.
Minimum 15 percig kelesztjük, de ha többet (1 óra) áll, még finomabb lesz.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, köröket nyújtunk belőlük, majd mindegyiket 8 részre vágjuk. Kifliket sodrunk. Összesen 32 db kiflink lesz. Tepsire ültetjük őket. Megkenjük tojással, megszórjuk sóval, és mindegyik tetejére teszünk egy kis téglalapra vágott margarint.
Forró sütőben (200 C) szép pirosra sütjük.
Felfuttatom az élesztőt a cukros tejfőlben. A lisztet, sót összemorzsolom a zsírral. A többi hozzávalóval összegyúrom. 1 éjszakát hűtőben pihentettem. Kinyújtom kb 1-2mm. Megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁllítsuk össze a tésztát, az átszitált liszthez keverjük hozzá az élesztőport, a cukrot, a sót, a fele tojást majd a lágy vajat. Gyúrjuk össze, majd apránként öntsük hozzá a tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 evőkanál tejet egy csipetnyi cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A margarint szétdörzsöljük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és az élesztős tejet. Jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. Folpack...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz