15 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
5 dkg lenmag
5 dkg szezámmag
1 tojás
só
A hozzávalókat kézzel egynemű masszává gyúrjuk. Két sütőpapír közt 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nyújtáshoz használt papíron pizzavágóval tetszőleges méretűre vagdossuk. Nem kell szétszedegetni a darabkákat. A papírral együtt sütőlemezre húzzuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Végül ha kihűlt a vágás mentén szépen széttördeljük.
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, sót kimérjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a hideg, kockára...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk. Félóránként kétszer-háromszor k...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes