Családireceptkönyv.hu

Földimandulás ropogós (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
5 dkg lenmag
5 dkg szezámmag
1 tojás

Elkészítés:


A hozzávalókat kézzel egynemű masszává gyúrjuk. Két sütőpapír közt 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nyújtáshoz használt papíron pizzavágóval tetszőleges méretűre vagdossuk. Nem kell szétszedegetni a darabkákat. A papírral együtt sütőlemezre húzzuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Végül ha kihűlt a vágás mentén szépen széttördeljük.

Földimandulás ropogós (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, sót kimérjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a hideg, kockára...

Elkészítési idő: 190 perc
Nehézség: Közepes
share
Sonkás – sajtos tekercs
Sonkás – sajtos tekercs

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött korongok
Töltött korongok

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk. Félóránként kétszer-háromszor k...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk