15 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
5 dkg lenmag
5 dkg szezámmag
1 tojás
só
A hozzávalókat kézzel egynemű masszává gyúrjuk. Két sütőpapír közt 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nyújtáshoz használt papíron pizzavágóval tetszőleges méretűre vagdossuk. Nem kell szétszedegetni a darabkákat. A papírral együtt sütőlemezre húzzuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Végül ha kihűlt a vágás mentén szépen széttördeljük.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztős tejet, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát és jól összegyúrom (ha nem elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A margarint eldörzsöljük a liszttel. Minden hozzávalót összedolgozunk. Kb 1 óra kelesztés után kinyújtjuk olyan 2 cm vastagra. To...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a sót, tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt , a fele reszelt sajtot és a félpohár tejfölt. Jól összegyúrjuk, hat gömböccé osztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el, hogy lehűljön, mire elkészül a tészta. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és villával összetörjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű