édesburgonya
250 g liszt
100 g light vaj
2 kisebb tojás sárgája (+1 a lekenéshez)
30 g élesztő
pici tej és méz az élesztő felfuttatásához
víz
só
Mosd meg az édesburgonyát, és forrásban lévő vízben főzd 25-30 perc alatt puhára. Öntsd le róla a vizet, hagyd a gőzt eltávozni, hámozd meg, kockázd fel, és egy nagy tálban törd össze burgonyatörővel.
A tejet langyosítsd fel és keverd el benne a mézet, majd futtasd fel benne a élesztőt.
Egy tálban keverd el a burgonyát a száraz hozzávalókkal, majd mehet hozzá a tojás sárgája, vaj és az élesztő. Adj hozzá annyi vizet, amivel puha tésztát tudsz gyúrni.
Takard le egy konyharuhával és tedd félre, 3/4 órára, hogy megkeljen.
Melegítsd elő a sütőt kb. 180-200 fokra.
A tésztából formálj kis bucikat, kend meg a tetejüket tojássárgájával. Tedd a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sül.
A tetejükre szórhatsz szezámmagot vagy chia magot.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a kifli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztő a liszttel, cukorral, sóval, a vajjal és a maradék tejjel jól összegyúrjuk, azután pihenni hagyjuk. Elég sokat kell keleszteni, de legalább 1 órát. A megkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű