Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás-márványsajtos omlett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


nagy maréknyi medvehagyma, felaprítva
5 dkg márványsajt
olívaolaj

5 db tojásfehérje
1 evőkanál tápióka liszt vagy zabliszt

Elkészítés:


Verd feltojásfehérjét, amíg kissé habos nem lesz, add hozzá az összemorzsolt márványsajtot. Nyomkodd szét a márványsajtot a tojásfehérjében, mert össze fog tapadni. Adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat, így biztos nem fog letapadni az omlett! Ha nem elég sós az alap, adj hozzá még sót. Végül szórj bele egy evőkanál tápióka lisztet vagy zablisztet, mert ettől lesz sűrű krémes.

A serpenyőnkbe tegyél egy kis olajat, így nem tapad le az omlett, mivel hasonlóképpen kell kisütni, mint a palacsintát. A forró serpenyőbe először az olajon futtasd meg a medvehagymát és párold meg picit. Nem kell agyon párolni, elég neki 1 perc. Utána öntsd rá a márványsajtos – krémes tojásfehérjét. Amikor már látod, hogy kezd pirulni az alja, hasonló módon fordítsd meg, mint a palacsintát és süsd át a másik oldalát is az omlettnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha túl sós a sajt, akkor elhagyható a sózás.

Vigyázz, könnyen odaég a serpenyőben az omlett!

Ha szét akar esni sütésnél, ne kockáztass. Egyszerűen hajtsd félbe még a serpenyőben és így süsd tovább, de ne égesd oda, kis lángon készítsd. Ebben az esetben, belül krémesebb lesz az omletted és kívül ropogósabb. Így is tökéletes!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai csokoládéfagyi
Amerikai csokoládéfagyi

Egy nagyobb tálba (ebben fogunk később fagyasztani) ütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük. Egy lábasba szitáljuk a kakaót, apránként hozzáadjuk a t...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Gyógyfüves,virágos pác
Gyógyfüves,virágos pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Sajtgolyók
Sajtgolyók

A sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kisebb golyókat formázunk, majd rudakat sodrunk, ha krokettként szeretnénk kisütni.Forró olajban tesszük, A krokette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás sertésvér
Hagymás sertésvér

Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. Megpirítjuk a felolvasztott zsírban, azután 1,5 dl vízzel lassan édesre, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Közben kb. 2 x 2 cm-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk