20 dkg zabpehely
70 dkg csirkemell
1 fej kelkáposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
majoránna, bors, pirospaprika, só
olíva olaj
A zabpelyhet szórd 5 dl forrásban lévő vízbe. Kicsit sózd meg, húzd le a tűzről, hagyd lefedve duzzadni. A kelkáposzta torzsáját vedd ki, bontsd leveleire, enyhén sós vízben főzd 10 percig, majd szűrd le.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, az olíva olajon kissé fonnyaszd meg. A csirkemellet szinte darált hús állagúra vágd és add a hagymához. Folyamatosan kevergetve 10 percig pirítsd. Kevés sóval, borssal, majoránnával, csemegepaprikával fűszerezd. Hagyd hűlni kicsit és a puha s szintén kihűlt zabpehellyel és a tojásokkal dolgozd össze. Olajozz ki egy közepes nagyságú,magas falú tepsit, a kellevelek felét egyenletesen terítsd bele és halmozd rá a húsos-zabpelyhes masszát, végül a maradék kellel borítsd be. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 50 percig süsd.
A húst megmossuk, megtöröljük és felkockázzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, és (ez az első pozitív pont az elkészítés folyamán) négybe bágjuk. Ha kis...
Elkészítési idő: 240 percKelleveleket blansírozunk, forró vízben kb. 5 percig. Nem baj, ha gyengéden forr a víz. Kiszedjük, lecsöpögtetjük őket. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadunk 50 dkg darált húst és 3...
Elkészítési idő:A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kockára vágjuk.Kevés forró olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a darált hús...
Elkészítési idő: 80 perc