20 dkg zabpehely
70 dkg csirkemell
1 fej kelkáposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
majoránna, bors, pirospaprika, só
olíva olaj
A zabpelyhet szórd 5 dl forrásban lévő vízbe. Kicsit sózd meg, húzd le a tűzről, hagyd lefedve duzzadni. A kelkáposzta torzsáját vedd ki, bontsd leveleire, enyhén sós vízben főzd 10 percig, majd szűrd le.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, az olíva olajon kissé fonnyaszd meg. A csirkemellet szinte darált hús állagúra vágd és add a hagymához. Folyamatosan kevergetve 10 percig pirítsd. Kevés sóval, borssal, majoránnával, csemegepaprikával fűszerezd. Hagyd hűlni kicsit és a puha s szintén kihűlt zabpehellyel és a tojásokkal dolgozd össze. Olajozz ki egy közepes nagyságú,magas falú tepsit, a kellevelek felét egyenletesen terítsd bele és halmozd rá a húsos-zabpelyhes masszát, végül a maradék kellel borítsd be. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 50 percig süsd.
A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, a torzsáról levágjuk a külső fás részt, a zsenge belsőt pedig felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a megtisztított fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. 2. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majoránnával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockák...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttps://godzhy.ru/hu/perec-farshirovannyi-myasom-i-risom-zamorozhennyi-prigotovit/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű