egy közepes salátacukkini
zabpehelyliszt
őrölt pirospaprika
zsírszegény sajt
tejföl
só-bors
A cukkinit alaposan mosd meg, de ne hámozd meg! Aztán szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra. Sózd, és kedved szerint borsozd meg mindkét oldalát.
A lisztet keverd össze a pirospaprikával és forgasd bele a cukkinikarikákat. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg pici tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt megpirul a tetején.
Lágyabb tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd kb. 45-60 percen át hagyjuk duplájára kelni. (Graham-liszt használatakor valamivel több vizet kell beletennünk.) Ezután 8 egyforma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony szeletekre, a diót is próbáljuk meg vékonyan felszeletelni. A sajtok egyik oldalát vagdaljuk be, és a fokhagymát és a diót dugdossuk a ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a kihűlt krumplit. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban tegyünk 2-3 evőkanál étolajat és 3-4 evőkanál kristálycukrot. Addig hevítsük, még a cukor arany barnára nem pirul. Adjuk hozzá egy kisebb fej felszeletelt vöröská...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű