egy közepes salátacukkini
zabpehelyliszt
őrölt pirospaprika
zsírszegény sajt
tejföl
só-bors
A cukkinit alaposan mosd meg, de ne hámozd meg! Aztán szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra. Sózd, és kedved szerint borsozd meg mindkét oldalát.
A lisztet keverd össze a pirospaprikával és forgasd bele a cukkinikarikákat. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg pici tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt megpirul a tetején.
---A hibátlan padlizsánt meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. --A szépen karikázott padlizsán szeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg - néhány percre tálcára ter...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesEgy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat és a zsemlemorzsát 10-15 perc alatt lassú tűzön világosbarnára pirítjuk. A tűzről levéve belekavarjuk a cukrot és a fahéjat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFigyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütjük. (Mikróban 10-12 perc alatt készen vannak.) Amikor kihűltek meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű