2 evőkanál vaj
egy csipetnyi törött pirospaprika
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
1 közepes fej vöröshagyma, felkockázva
0,5 kg spárga, a végei nélkül, 2-3 centire vágva
4 nagy tojás
só és bors
fél citrom leve
Kapcsold be a sütő grillezőjét. Rakd a vajat egy közepes méretű sütésálló serpenyőbe, majd olvaszd meg a grill alatt. Ezután add hozzá a törött pirospaprikát, a fokhagymát, a hagymát és a spárgát.
Rakd vissza a grill alá és süsd őket körülbelül 5 percig, vagy amíg a spárga éppen meg nem puhul.
Csinálj helyet a serpenyőben a tojásoknak és üsd bele őket. Rakd vissza a grill alá 2-3 percig, vagy amíg fehérje megkeményedik, de a sárgája folyékony marad.
Vedd ki a serpenyőt a grill alól és öntsd a citromlevet a spárgára, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezz. Egyenesen a serpenyőből tálalhatod az ételt ropogós kenyér mellett.
A gombát megtisztítjuk, ha kisebb, akkor negyedeljük, ha nagyobb, szeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a húsos paprikát szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a fokhagymát meghámozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadjuk a húst. Ha már kifehéredtek, hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket, és a szószt. Felöntjük egy kis vízzel, hogy szaftja legyen. Beletesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEzeket az alapanyagokat egy nagy sütőedénybe kell rakni a következő sorrendben:bab- fokhagyma-hagyma-paradicsom-bors olaj(kb. 1 dl)-piros paprika-húsok-gersli+ annyi víz, hogy kétu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű