50 dkg savanyú káposzta
30 dkg füstölt szalonna
1 szál füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl paradicsomlé
babérlevél
bó, bors
köménymag
A kolbászt karikára és a szalonnát kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
Egy edénybe-lábasba beletesszük a káposztát, a hagymát, a kolbászt, a szalonnát, sót, borsot, babérlevelet, ízlés szerint, öntünk rá vizet, hogy ellepje, és 1 órát főzzük, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet, tovább főzzük. Amikor megfőtt megszórjuk liszttel, behabarjuk.
A tököt kettévágjuk, a közepét kiszedjük, majd feltesszük 10 percre főzni, épp hogy csak kicsit megpuhuljon. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd a tököt beletesszük. A meghámozott, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk. Vizes kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűWokban vagy egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. A hagymát elnyolcadoljuk, a wokba dobjuk, majd hozzáadjuk a húst, fűszerezzük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1 egész tojást elkeverünk 1 dl tejjel, a cukorral és sóval, a reszelt citrom héjával. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségűvé váljon. Körülbelül 1 órán át s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű