300 g tofu
1 dl szójatej
100 g kukoricakása
½ teáskanál fokhagyma por
½ teáskanál vöröshagyma por
¼ teáskanál só
Vágd fel a tofut kicsi kockákra. Kb. 1 cm vastag legyen és 2-4 cm hosszú. Ezután itasd le papírral a nedvességet, amennyire lehet.
Öntsd a szójatejet egy tálba. Egy másik edénybe keverd össze a száraz alapanyagokat. Ugyan úgy mint a panírozáskor, először mártsd a tofu darabokat a tejbe, majd a kukoricás, fűszeres keverékbe és helyezd őket olajozott? sütőpapírra.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Süsd a tofuk egyik felét 20 percig, majd forgasd át a darabokat és hagyd bent még 15 percre.
A cukkinit mossuk, durvára reszeljük, megszórjuk sóval, és hagyjuk kb. 1-2 órát a hűtőben állni, majd egy szűrőbe tesszük, és jól kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fetát el...
Elkészítési idő: 19 perc Nehézség: KönnyűA masszából galuskákat szaggattam egy evőkanállal (anyukámtól így tanultam az aranygaluskát), a vajjal kikent tepsibe soroltam őket. Majd a pirított zsemlemorzsával meghintettem,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTökfasírt: A tököt enyhén lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és egy egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a durvára reszelt sajtot, a felvert tojást és az apró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű