4 ek. méz
4 ek. almaecet
4 ek. szójaszósz
4 ek. szezámolaj
1 tk. frissen reszelt gyömbér
1 csipet (lehetőleg frissen őrölt) fekete bors
tengeri só, ízlés szerint
2 db (15 dkg-os) tőkehalfilé
A hal kivételével keverd ki az összetevőket egy nagy tálban, majd alaposan hempergesd bele a halszeleteket, és hagyd, hogy jól átjárja őket a pác. Legegyszerűbb, ha éjszakára a hűtőbe teszed, de ha nincs rá lehetőséged, 1 óra pihenés is elég neki. Melegítsd a sütőt 220 fokra, majd helyezd egy vékonyan kikent sütőpapírra vagy sütőlapra. A szósz maradékával is meglocsolhatod a halfiléket, hogy ne száradjanak ki. Süsd 8-10 percig, illetve amíg a hal teljesen átforrósodik.
1 adag tápértéke: 695 kalória, 40 g fehérje, 78 g szénhidrát, 30 g zsír.
1. A halszeleteket sózzuk, daráljunk rá borsot. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, vékonyan kenjük be olajjal. 2. A felaprított petrezselymet keverjük össze a finomra vágott fok...
Elkészítési idő: 30 percFőzzük ki a spagettit. Közben vágjuk a lazacot vékony csíkokra és pirítsuk meg kissé olíva olajon. Öntsök fel a borral és a tejszínnel. Ízesítsük a szószt egy kevés Delikáttal....
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a hasábokra, vagy karikára vágott zöldségeket, pár percig együtt pároljuk. Sóval, borssal, aprított tárkonnyal ízesítj...
Elkészítési idő:A fűszereket 2-3 ek. olajjal összekeverjük. A megtisztított pisztrángot be dörzsöljük alaposan az olajos keverékkel, és meg locsoljuk kevés citromlével .Pihentetjük 2-3 órát, hogy...
Elkészítési idő: