Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tőkehalfilé


Írta:

Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 ek. méz
4 ek. almaecet
4 ek. szójaszósz
4 ek. szezámolaj
1 tk. frissen reszelt gyömbér
1 csipet (lehetőleg frissen őrölt) fekete bors
tengeri só, ízlés szerint
2 db (15 dkg-os) tőkehalfilé

Elkészítés:


A hal kivételével keverd ki az összetevőket egy nagy tálban, majd alaposan hempergesd bele a halszeleteket, és hagyd, hogy jól átjárja őket a pác. Legegyszerűbb, ha éjszakára a hűtőbe teszed, de ha nincs rá lehetőséged, 1 óra pihenés is elég neki. Melegítsd a sütőt 220 fokra, majd helyezd egy vékonyan kikent sütőpapírra vagy sütőlapra. A szósz maradékával is meglocsolhatod a halfiléket, hogy ne száradjanak ki. Süsd 8-10 percig, illetve amíg a hal teljesen átforrósodik.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 adag tápértéke: 695 kalória, 40 g fehérje, 78 g szénhidrát, 30 g zsír.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Paprikás tonhal tepsiben
Paprikás tonhal tepsiben

A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Majonézes-citromos tonhalkrém
Majonézes-citromos tonhalkrém

A majonézt készítsd el, és a maradékot tedd hűtőbe, használd fel a következő 1-2 nap étkezéseihez mártogatósként. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, krémesítsd, majd hűtsd be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anita
TONHAL PASTETOM
TONHAL PASTETOM

A konzervrol leszurjuk az olajat A tojast kemenyre fozzuk es lereszeljuk finomra Osszekeverjuk a halat,a lereszelt tojast,a vajat,sot, borsot,citromlevet,reszelt hagymat, amig sz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tengeri apró hal ropogósan
Tengeri apró hal ropogósan

az apró halakat hideg vizben kifagyasztjuk -én a fejét levágom, belsejét kiszedem ,sózom -konyhai papirtörlövel a nedvességet felitatjuk -az olajat felforrósitjuk -a halakat a...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk