2 db közepes méretű uborka meghámozva és felkockázva
60 g tahini szósz (szezámmag massza, keleti élelmiszer boltokban beszerezhető)
2 evőkanál olíva olaj
3 és fél evőkanál friss citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
50 g friss kapor
50 g friss bazsalikom
50 g friss petrezselyem
fél teáskanál zúzott chili pehely
csipet cayenne bors
só, bors
4-6 jégkocka
50-80 ml víz az állag tekintetében
Csicseriborsós levesbetét:
1 kis konzerv lecsöpögtetett csicseriborsó
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
2 evőkanál olíva olaj
Tegyél minden hozzávalót egy mixerbe (a vízen kívül) és turmixold addig, amíg egy sima egyveleget kapsz. Néha állj meg a mixelésben és kapard le az oldalfalra csapódott hozzávalókat, hogy az is jól összekeveredjen. Ha kell, tehetsz hozzá egy kis vizet. Kóstold meg és ízlés szerint dönts a további fűszerezésről.
Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra. Egy tálkában keverd össze a levesbetét hozzávalóit, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd kb. 15-20 percig, amíg ropogós nem lesz. A sütés felénél forgasd át a csicseriborsókat.
Szedd a leves adagokat tálkákba, tegyél bele a csicseriborsóból és díszítsd friss zöldfűszerekkel!
A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, magjukat, magházukat kivesszük, feldaraboljuk őket, és egy liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, nyírfacukrot, a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz. A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük a narancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű◾️A meggyet kb. fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. ▪️Nem kell teljesen kiolvasztani. ◾️Hozzáadjuk az édesítőt, fűszereket, tejfölt, tejet és botmixerrel krémes elegyet készít...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű