1 kgkisebb burgonya
3 ev. kanálolvasztott vaj
Toscana Kotányi fűszerkeverék
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen, számunkra finom és kedves ízesítés használható, vagy akár friss zöldfűszerek is) és alaposan elkeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a burgonya ne törjön szét.
A tepsit 190 fokra előmelegítjük, a burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük.
20 perc elteltével a burgonyát megforgatjuk, hogy minden oldala szépen megsüljön.
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borra...
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉS A csirkemelleket kifilézzük és felszeleteljük, enyhén besózzuk. A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk majd egy serpenyőben zsírjára sütjük. A felfogo...
Elkészítési idő: