1 kg darlát hús
0.5 kg füstölt hús
1 bögre rizs
1-1.5 dl tej
só, bors, pirospaprika, babérlevél, majoranna
2 nagyobb fej hagyma
1.5 kg savanyú káposzta
A káposztát 2x átmosom egy edényben. A darált húsokat összekeverem és ízlés szerint fűszerezem. A hagymákat megpirítom.
A lábas alját a káposzta harmadával kibélelem, majd a pirított hagyma harmadát rászórom. Erre helyezem a körülbelül citrom méretű húsgolyókat és pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával megszórom és 4-5 babérlevelet helyezek rá.
Még egy réteget csinálok és a tetejét a káposzta harmadával betakarom.
Körülbelül 3 órán keresztül, lassú tűzön főzöm, és időnként körkörös, rázó mozdulatokkal megforgatom.
A karajról levagdostam a hártyát. Ezután a mézből, olajból, mustárból és sóból kikevertem neki egy fincsi pakolást, amivel jól be is dörzsöltem a hátát, oldalát, mindenét… A mustár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást. Olajon megdi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű