1 kg darlát hús
0.5 kg füstölt hús
1 bögre rizs
1-1.5 dl tej
só, bors, pirospaprika, babérlevél, majoranna
2 nagyobb fej hagyma
1.5 kg savanyú káposzta
A káposztát 2x átmosom egy edényben. A darált húsokat összekeverem és ízlés szerint fűszerezem. A hagymákat megpirítom.
A lábas alját a káposzta harmadával kibélelem, majd a pirított hagyma harmadát rászórom. Erre helyezem a körülbelül citrom méretű húsgolyókat és pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával megszórom és 4-5 babérlevelet helyezek rá.
Még egy réteget csinálok és a tetejét a káposzta harmadával betakarom.
Körülbelül 3 órán keresztül, lassú tűzön főzöm, és időnként körkörös, rázó mozdulatokkal megforgatom.
- Összekeverem a darált húst a rizzsel és a fűszerekkel - Megtöltöm vele a kicsumázott paprikákat. Nem kell nagyon tele tölteni, mert nőni fog a rizs - Lábosba rakom és annyi viz...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KözepesA májat tisztítjuk-zsigereljük-leöblítjük-daraboljuk. Kevés zsíron átpirítjuk kb. 5-10 perc alatt. A zöldségeket és a hagymát tisztítjuk. A zöldségeket valamint a lepirított májat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBő fokhagymával és vörös hagymával zsiradékon pirítsd le a fel kockázott húst, én sertésszűz pecsrnyét használtam ennek nem kell sok idő fehéredésig majd fűszerezd só, bors, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. 2. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz