1 kg darlát hús
0.5 kg füstölt hús
1 bögre rizs
1-1.5 dl tej
só, bors, pirospaprika, babérlevél, majoranna
2 nagyobb fej hagyma
1.5 kg savanyú káposzta
A káposztát 2x átmosom egy edényben. A darált húsokat összekeverem és ízlés szerint fűszerezem. A hagymákat megpirítom.
A lábas alját a káposzta harmadával kibélelem, majd a pirított hagyma harmadát rászórom. Erre helyezem a körülbelül citrom méretű húsgolyókat és pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával megszórom és 4-5 babérlevelet helyezek rá.
Még egy réteget csinálok és a tetejét a káposzta harmadával betakarom.
Körülbelül 3 órán keresztül, lassú tűzön főzöm, és időnként körkörös, rázó mozdulatokkal megforgatom.
Elkészítés: Az oldalast megmossuk és összevágjuk kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszervarázzsal, zúzott fokhagymával. Egy tepsiben tesszük zsír, és egy kis víz h...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA karalábét megpucoljuk, cikkekre vágjuk, forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig. a sertéskarajból szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon mindkét olda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTaie carnea in fasii mai lungi si potriveste-o de sare si piper. 2. Taie ceapa julienne. 3. Perele spala-le si taie-le in bucatele, la fel ca si ciupercile. 4. Branza feliaz-o s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes