1 kg darlát hús
0.5 kg füstölt hús
1 bögre rizs
1-1.5 dl tej
só, bors, pirospaprika, babérlevél, majoranna
2 nagyobb fej hagyma
1.5 kg savanyú káposzta
A káposztát 2x átmosom egy edényben. A darált húsokat összekeverem és ízlés szerint fűszerezem. A hagymákat megpirítom.
A lábas alját a káposzta harmadával kibélelem, majd a pirított hagyma harmadát rászórom. Erre helyezem a körülbelül citrom méretű húsgolyókat és pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával megszórom és 4-5 babérlevelet helyezek rá.
Még egy réteget csinálok és a tetejét a káposzta harmadával betakarom.
Körülbelül 3 órán keresztül, lassú tűzön főzöm, és időnként körkörös, rázó mozdulatokkal megforgatom.
A sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután a megtisztított zöldségekkel együtt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, fűszerezzük és fedő alatt las...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket. Ha sz...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: NehézA vajon kívül minden húsgolyóhoz való összetevőt összedolgozunk, vizes kézzel gombócokat formálunk, majd a vajon kisütjük a golyókat. A maradék vajhoz hozzákeverjük a tejszínt és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sertéskaraj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Ezután a szeletekre egy-egy szelet füstölt pulykamell sonkát és egy-egy szelet lapka sajtot t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű