50 dkg Liszt
1 ek ( púpos) tejföl
2 dl tej
1 dl meleg víz
2 dkg friss élesztő vagy 1 csomag száraz élesztő
só
Tejbe felfuttatom a élesztőt , majd a szitált liszthez adom az összes alapanyaggal együtt .
40 percig állni hagyom
Formázom
Még formázás után 20 percig állni hagyom már tepsibe,
180 fokon kb 20 percig sütőm (alsó felső )
Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjük a lenmaggal a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, a tejfölt és az olvasztott vajat, végül rámorzsoljuk az él...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg. 2. 10 percre, letakarva meleg helyr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű